x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

08 Feb 2005   •   00:00

9 februarie 2005

Senat - Salarii mai mari pentru primari

Indemnizatia primarului general al Capitalei va fi de la 47 de milioane de lei brut, prevederea fiind inclusa intr-o ordonanta privind indemnizatiile alesilor locali, adoptata ieri de senatorii Comisiei de Administratie. Potrivit aceluiasi act normativ, un primar de municipiu va primi din luna octombrie 34 de milioane de lei, unul de oras, peste 26 de milioane de lei, iar unul de comuna, peste 17 milioane de lei lunar. Pana atunci, alesii locali vor primi doar 45% din marire. (Monica Iordache)

Criminalitate - Nemultumiri prezidentiale

Presedintele Traian Basescu a apreciat ieri ca "deja s-a ratat indeplinirea unui prim obiectiv pana la capat", precizand ca, o data cu reducerea fiscalitatii, Executivul trebuia sa introduca si elemente clare privind criminalitatea economica. "Bajbaim prin Codul Penal pentru a gasi artificii", a adaugat Basescu, la o masa rotunda cu oameni de afaceri organizata de "Business Review". El a precizat ca, o data cu reducerea fiscalitatii, trebuiau sa fie introduse si elementele privind sanctionarea evazionistilor si cresterea rapiditatii derularii falimentului, care sunt foarte necesare.

PRM - Alegeri anticipate cu conditii

PRM se pregateste pentru modificarea legilor electorale si nu va accepta alegeri anticipate pana cand nu se vor face aceste modificari, a anuntat ieri prim-vicepresedintele Corneliu Ciontu. "Nu avem nimic impotriva lor, dar nu vom putea avea alegeri corecte pana cand nu inchidem sursele fraudelor", a precizat Ciontu. Printre modificarile vizate de PRM se afla votul numai cu cartea de alegator, interzicerea listelor suplimentare, stoparea traseismului politic. (Dana Piciu)

Colegiul CNSAS - Constantin Buchet a demisionat

Secretarul Colegiului CNSAS Constantin Buchet si-a dat demisia, dupa ce Colegiul a stabilit ca informatiile publicate sub titlul "C.V. Tudor i-a livrat fetite de 15 ani lui Eugen Barbu" de Academia Catavencu corespund cu originalul existent in Arhiva CNSAS. Aceste informatii fusesera insa infirmate de Buchet printr-un comunicat de presa. Colegiul CNSAS a precizat ieri ca secretarul Constantin Buchet, propus de PRM, si-a asumat actiunea si si-a inaintat demisia din functie, demisia fiind acceptata.

Ordonanta - Innoirea parcului auto, aprobata

Ordonanta Guvernului Tariceanu prin care este modificat actul normativ privind innoirea parcului auto a fost adoptata ieri de Comisia Economica din Senat, la vot inregistrandu-se doar doua abtineri, din partea PSD. Actul normativ prevede ca proprietarii unor masini mai vechi de 12 ani pot beneficia de o suma de 30 de milioane de lei in schimbul autoturismului uzat, cu conditia de a-si cumpara altul. (Monica Iordache)
×
Subiecte în articol: politic