x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

02 Feb 2005   •   00:00

3 FEBRUARIE 2005

Decizie - Vasile Blaga redevine senator

Senatorii din Comisia juridica au aprobat ieri cererea ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, de a reveni asupra demisiei din Parlament. Presedintele Comisiei, Peter Eckstein Kovacs, a precizat ca se va revoca hotararea anterioara prin care s-a luat act de demisia lui Vasile Blaga. Membrii Comisiei, atat cei ai Aliantei, cat si cei ai PSD, au fost de acord cu aceasta propunere. Doru Ioan Taracila (PSD) a sustinut ca daca actul de demisie nu poate fi cenzurat, atunci nici revenirea asupra demisiei nu poate fi cenzurata. Nicolae Vlad Popa (PNL) a afirmat ca "asa cum ai demisionat, poti sa si revii, asupra deciziei". (Aniela Nine)

Investitii - Masini noi pentru deputati

Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat ieri lista dotarilor independente si a lucrarilor de investitii pe anul acesta, in valoare totala de 320 miliarde de lei. Pe langa banii alocati parcajului subteran, din aceasta suma, 1,6 miliarde vor merge catre alte investitii, printre care si "proiectarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea parcului din curtea institutiei. 60 miliarde de lei vor fi folositi pentru dotarea salii de plen a Camerei cu un sistem de vot electronic. Vor mai fi achizitionate si 30 de autoturisme Dacia. (Dana Piciu/Carmen Vintila)

Varianta - Congresul PSD, mai devreme

Biroul Executiv Central al PSD va discuta saptamana viitoare posibilitatea schimbarii datei desfasurarii Congresului partidului, programat la 4 aprilie. Anuntul a fost facut de Adrian Nastase, dupa intalnirea cu liderii organizatiilor judetene. El a explicat ca in aprilie vor avea loc mai multe evenimente importante, precum semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE si alegerile pentru Primaria Capitalei. Liderul PSD nu a exclus posibilitatea ca acest Congres sa fie organizat chiar inainte de 4 aprilie. (Lavinia Dimancea)

×
Subiecte în articol: politic