x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

28 Ian 2005   •   00:00

29 IANUARIE 2005

PNL - Tariceanu si-a facut echipa

Delegatia Permanenta a PNL a aprobat ieri modificari asupra statutului propuse de presedintele Calin Popescu Tariceanu. Biroul Permanent al PNL va fi format din 13 persoane, dintre care posibil cinci vicepresedinti, toti alesi de presedintele partidului. Surse liberale spun ca Tariceanu, singurul candidat pana acum la sefia PNL, ii va alege ca vicepresedinti pe Mona Musca, Gheorghe Flutur, Teodor Melescanu, Dan Radu Rusanu, Eugen Nicolaescu. Fata de aceasta propunere de vot pe lista a protestat Ludovic Orban, care a propus vot individual. (Monica Iordache)

Decizie - Basescu, in acord cu Constitutia

Curtea Constitutionala a decis ieri ca declaratiile publice ale presedintelui Traian Basescu facute in interviul acordat ziarului Adevarul la 6 ianuarie "nu au dat nastere unui conflict juridic de natura constitutionala intre Presedintia Romaniei si cele doua Camere ale Parlamentului". Decizia Curtii survine sesizarii lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu, care l-au acuzat pe seful statului ca ar fi intrat in conflict juridic cu autoritatile publice cand s-a pronuntat pentru declansarea procedurilor pentru schimbarea presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului. (Dana Piciu)

Coalitie - Protocolul, aproape gata

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca protocolul de colaborare intre partidele coalitiei guvernamentale va fi semnat, probabil, saptamana viitoare. Potrivit protocolului, se va forma un for decizional la nivel de Guvern, din care vor face parte premierul si cei trei vicepremieri ai PD, PUR si UDMR. La nivel politic, cele mai mari puteri le va avea copresedintia coalitiei, formata din liderii celor patru partide. (Dana Piciu)

Sediul PRM - C.V. Tudor cere ajutorul PSD

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a cerut ieri ajutorul presedintelui PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, pentru a obtine un nou sediu de partid, actualul sediu din Strada Georges Clemenceau fiind revendicat de fostii proprietari. Intrebat de ce a apelat la sprijinul lui Popescu, si nu la Guvern, singura institutie abilitata sa ofere sedii partidelor politice, liderul PRM a declarat ca nu vrea sa se oblige politic fata de actuala putere, intrucat nu ar mai putea sa o critice. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic