x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

07 Dec 2004   •   00:00

8 decembrie 2004

Decizie - AC va monitoriza turul doi

Presedintele Aliantei Civice (AC), Serban Radulescu-Zoner, a anuntat ieri ca observatorii Aliantei Civice vor monitoriza turul doi al alegerilor prezidentiale, alaturi Asociatia Pro Democratia. Prima reactie a delegatilor AC in calitate de observatori pe lista Asociatiei Pro Democratia a fost sa nu mai participe la cel de-al doilea tur "pentru a nu gestiona o noua frauda", a adaugat presedintele AC. (Iulia Barbu)

PUR Hunedoara - Acuzatiile lui Muntean, respinse

Liderul PUR Hunedoara, Petru Marginean, a respins ieri acuzatiile de insulta pe care primarul Devei, liberalul Mircia Muntean, le-a formulat la adresa sa. Liderul umanist a explicat ca afirmatia sa, pe care o mentine si care l-a determinat pe Muntean ca, impreuna cu organizatia liberala din judetul Hunedoara, sa il actioneze in instanta pentru calomnie, "s-a referit strict la hotii si marsavii politice". "Muntean a reactionat asa cum stie el mai bine: ca un perdant depasit de situatie. Din punctul meu de vedere, primarul Devei discrediteaza valorile liberale si demonstreaza ca nu stie sa piarda intr-o confruntare politica", a mai spus Marginean. (Aniela Nine)

Referendum - Maghiarii, neafectati de esec

Senatorul UDMR de Harghita, Sogor Csaba, considera ca desi referendumul pentru acordarea dublei cetatenii maghiarilor din afara Ungariei s-a soldat cu un esec, acest lucru nu reprezinta o problema semnificativa pentru maghiarii din Romania, in conditiile in care tara noastra va intra curand in UE. Csaba a mai spus ca totusi numarul celor care s-au prezentat la urne ar trebui sa fie "un semn pentru politicienii partidului de guvernamant din Ungaria ca aceasta problema trebuie rezolvata". (Carmen Vintila)

Sustinere - Voturi pentru Nastase

Gheorghe Dinu, fost candidat independent la Presedintia Romaniei, a anuntat ieri ca in turul al doilea al alegerilor prezidentiale il va sprijini pe candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR, Adrian Nastase, informeaza Rompres. Dinu a spus ca s-a intalnit luni cu ambii finalisti ai cursei prezidentiale si, in urma discutiilor, a decis sa recomande celor peste 130.000 de romani care l-au votat sa opteze pentru Adrian Nastase in turul al doilea al prezidentialelor.
×
Subiecte în articol: politic