x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

26 Noi 2004   •   00:00

27 NOIEMBRIE 2004

Cerere CNS - Referendum in acest an

Consiliul National Secuiesc (CNS) cere primarilor si Consiliilor Locale si Judetene din Covasna, Harghita si Mures sa organizeze in acest an referendum privind autonomia Tinutului Secuiesc, informeaza Mediafax. Conducerea Permanenta a CNS s-a intrunit pentru a dezbate proiectele care vor fi adoptate de Consiliul Autonom Maghiar din Bazinul Carpatin, care urmeaza sa se intruneasca luni. Vicepresedintele CNS, Ferencz Csaba, a declarat, ca printre altele, CNS va cere adoptarea unei legi organice care sa reglementeze autonomia tinutului Secuiesc.

UDMR - Un senator reclama politia

Vicepresedintele Senatului Puskas Balint va depune luni un memoriu la Ministerul Administratiei si Internelor si la Parlament cu privire la atitudinea reprezentantilor Politiei, care au obstructionat candidatii UDMR pentru Parlament sa amplaseze la granita judetului Covasna o tablita inscriptionata "Tinutul Secuiesc". Senatorul UDMR s-a declarat deranjat ca adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, Teodor Nichita, l-a intrerupt pe parcursul alocutiunii pe care a rostit-o cu prilejul amplasarii placutei, precum si pentru ca politistii au ridicat si confiscat placuta la foarte scurt timp dupa dezvelirea ei.

Editorial - Mircea Geoana a scris in Wall Street Journal

Ministrul de Externe, Mircea Geoana, a publicat in editia de ieri a Wall Street Journal un editorial intitulat "Aventura inca nu s-a terminat", in care vorbeste atat despre eforturile pe care tarile foste comuniste trebuie sa le faca pentru a se integra in structurile euro-atlantice, cat si despre sustinerea pe care marile puteri occidentale au acordat-o si o acorda acestor tari. Considerand integrarea acestora ca "cea mai indrazneata aventura a istoriei contemporane", Geoana a afirmat sprijinul pe care Romania, ca membra NATO si viitoare membra UE, il va acorda vecinilor nostri din zona Marii Negre, tari a caror istorie Romania o impartaseste.
×
Subiecte în articol: politic