x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

22 Noi 2004   •   00:00

23 noiembrie 2004

UDMR - Mars pentru dubla cetatenie

Un grup de circa 35 maghiari din Romania, membri ai UDMR, precum si cetateni ungari, a plecat, duminica dupa-amiaza, din Oradea, intr-un mars spre Parlamentul Ungariei, pentru a sustine acordarea dublei cetatenii , informeaza Rompres. Potrivit vicepresedintelui UDMR Bihor, Szab" Ödön, acestia au pornit din fata Bazilicii Romano-Catolice din Oradea si au declarat ca vor merge pe jos pana in Budapesta, cu scopul de a milita pentru obtinerea dublei cetatenii de catre cetatenii romani de etnie maghiara.

Arad - Sergiu Nicolaescu, scuipat de Isaia

Senatorul PSD Sergiu Nicolaescu a fost bruscat si scuipat de timisoreanul Faur Isaia, cel care l-a stropit cu cerneala pe Emil Constantinescu. Liderul PSD Arad, Dimitrie Musca, a declarat ieri pentru Mediafax ca incidentul a avut loc vineri seara, in cinematograful aradean Dacia, unde senatorul, in cadrul unei actiuni electorale, si-a prezentat filmul "Orient Express". Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, Sabin Maris, a declarat ca Faur Isaia a primit, duminica, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru ultraj contra bunelor moravuri. (Carmen Vintila)

Decizie - Deputatii iau pauza de alegeri

Deputatii au avut ieri ultima zi de lucru pana dupa alegeri, zi in care au avut atat sedinta de Birou Permament, cat si sedinta in plen. Ei se vor mai intoarce la serviciu martea viitoare dupa alegeri, avand astfel posibilitatea sa urmareasca primele rezultate ale scrutinului acasa. La intoarcere insa, unii dintre ei se vor confrunta cu problema cazarii, deoarece in sedinta Biroului Permanent de ieri nu s-a mai luat in discutie acest subiect dupa scandalul starnit de incercare conducerii Camerei de a caza 65 de deputati in hotelul lui Dumitru Dragomir. (Dana Piciu)

Camera - S-au numarat absentele

Conducerea Camerei Deputatilor a dat ieri publicitatii listele cu absentii din plen si de la comisii pe lunile septembrie si octombrie. In septembrie, cele mai multe absente in plen le-au avut deputatii PSD Dan Ionescu (8,5 absente) si Dorin Lazar Maior (6,5 absente). In octombrie, fruntai sunt pesedistii Mihai Baciu ( 5,5) si Codrin Stefanescu (4,5). De la sedintele de comisii au lipsit 10 deputati PSD si 2 independenti. (Dana Piciu)

Camera - Regulamentul a fost modificat

Camera Deputatilor a adoptat ieri modificarea Regulamentului propriu, stabilind ca se va permite constituirea de grupuri parlamentare din cel putin zece deputati care au candidat in alegeri pe listele aceluiasi partid sau ale aceleiasi formatiuni politice, aliante politice sau aliante electorale. Liderul grupului PRM Lucian Bolcas a criticat aceasta modificare a Regulamentului, aratand ca este incorecta permiterea constituirii de grupuri parlamentare de deputati din aliante electorale.

BEC - Contestatie respinsa

BEC a respins ieri contestatia formulata de copresedintele Aliantei PNL-PD Vrancea, Jan Vraciu, care cerea retiparirea buletinelor de vot din acest judet, invocand ca a gasit in cutia sa postala un buletin pentru alegerea senatorilor din circumscriptia Vrancea. "Nu putem sa retiparim buletinele numai pentru ca a aparut acela intr-o cutie postala", a explicat presedintele BEC, Emil Ghergut, precizand ca nu a mai fost semnalat vreun caz asemanator.
×
Subiecte în articol: politic