x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLTICI/Stirile zilei

POLTICI/Stirile zilei

03 Feb 2005   •   00:00

4 februarie 2005

Solicitare UCM - Medicamente in ungureste

Uniunea Civica Maghiara cere inscriptionarea medicamentelor si in limba maghiara. Presedintele Uniunii din Covasna, Gazda Zoltan, a spus ieri ca netraducerea modului de intrebuintare a acestora este doar un exemplu ca drepturile minoritatilor nu ar fi respectate, informeaza Mediafax. In opinia lui Gazda, inclusiv alimentele ar trebui sa aiba inscriptii bilingve, legate de compozitia lor. "Noi solicitam ca aceste inscriptii sa fie cel putin bilingve, romano-maghiare", a spus Gazda.

PRM - Damian Brudascu a fost exclus

Biroul Permanent al PRM l-a exclus din partid pe fostul deputat de Cluj Damian Brudascu. Decizia a fost luata deoarece Brudascu si-ar fi atacat prin presa colegii. Damian Brudascu a declarat ieri ca habar nu avea ca a fost exclus din PRM. "Pentru mine nu este nici o surpriza ca am fost dat afara din partid, acest lucru arata involutia spre mediocritate a PRM", a spus Brudascu. "S-a ajuns la aceasta decizie din cauza faptului ca domnul Brudascu a incalcat statutul. Dar eu l-am apreciat intotdeauna", a declarat ieri Gheorghe Funar. (Elena Stanciu)

Regulament - PNL contra Curtii Constitutionale

Deputatii PNL vor sustine, la modificarea Regulamentului, caracterul public al sedintelor comisiilor, termenul de sapte zile pentru depunerea amendamentelor, obligativitatea ministrilor de a participa la interpelari si posibilitatea revocarii presedintelui Camerei, conform prevederilor Constitutiei. Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu (foto), a prezentat ieri 12 propuneri de modificare a Regulamentului Camerei, din care, initial, nu facea parte si revocarea presedintelui acestui for. El considera ca interpretarea data de Curtea Constitutionala articolului 25 din Regulament se refera la schimbarea din functie a presedintelui si nu la procedura revocarii acestuia din functie. (Carmen Vintila)

Validare - Trei deputati noi la Camera

Plenul Camerei a validat ieri trei deputati, Gabriel Sorin Zamfir si Romica Andreica, ambii de la PNL, si Alexandru Mocanu de la PD, care i-au inlocuit pe alti trei parlamentari care au demisionat. Cei trei parlamentari au indeplinit formele legale legate de validarea mandatului de deputat si au depus apoi, in plen, juramantul de credinta.
×
Subiecte în articol: politic