x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Afirmaţia lui Băsescu privind depolitizarea ANAF, o mare ipocrizie

Ponta: Afirmaţia lui Băsescu privind depolitizarea ANAF, o mare ipocrizie

de Agerpres    |    27 Mar 2014   •   19:29
Ponta: Afirmaţia lui Băsescu privind depolitizarea ANAF, o mare ipocrizie

Premierul Victor Ponta a afirmat joi că solicitarea preşedintelui Traian Băsescu referitoare la depolitizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) i s-a părut o mare ipocrizie.

Întrebat dacă a discutat joi, la bilanţul MApN, cu şeful statului despre depolitizarea ANAF, premierul a replicat:

"Mi s-a părut una dintre marile ipocrizii, dacă mai există o limită la ipocrizie. (...) Nu am apucat să-l întreb dacă prin faptul că să se întoarcă, să vină profesioniştii la ANAF se referea la Blejnar. Că, dacă la asta se referea, vă daţi seama că nu aveam ce să discutăm".

Victor Ponta a afirmat că îl va schimba pe actualul şef al ANAF, dacă acesta nu va strânge încasări la buget.

"Dacă nu are încasări la buget, sigur că-l voi schimba. Domnia sa, după cum ştiţi foarte bine, nu este susţinut politic, în niciun caz de PSD, iar la conducerea Direcţiei Antifraudă, de fapt cea care a fost nou înfiinţată şi care se ocupa de combaterea evaziunii, este un procuror în funcţie. În niciun caz nu se pune problema de numiri politice. Nu ştiu la ce se referea preşedintele, sau mai bine-zis ştiu, se referea la faptul că să nu stricăm sistemul lui Blejnar. Or, eu vreau să-l stricăm. Şi asta facem de doi ani de zile", a afirmat Ponta într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În acelaşi context, premierul a negat că joi ar fi avut un tete-a-tete cu preşedintele la Ministerul Apărării şi a precizat că nu e în relaţii bune cu Traian Băsescu.

"Nu suntem şi nu vom fi niciodată în relaţii bune, că nu avem cum. Suntem oameni atât de diferiţi, încât e imposibil. Pe de altă parte însă, mai durează încă, uitaţi, am calculat vreo 200 şi ceva de zile, mandatul final al preşedintelui Băsescu şi, dacă vreţi, apropo de conversaţia de la prezidiu de acolo, ne-am împuns aşa un pic, legat de faptul că e ultimul bilanţ al Ministerului Apărării la care domnul preşedinte asistă, de altfel cred că a şi spus chestia asta în discursul domniei sale: că se bucura prim-ministrul că e ultimul bilanţ la care participă. Dar nimic dincolo de, să zic, aceste 'amabilităţi' pe care le ştiţi foarte bine", a comentat premierul.

Miercuri, la bilanţul SRI, preşedintele Traian Băsescu le-a transmis politicienilor să depolitizeze instituţiile.

"Depolitizaţi ANAF şi în câţiva ani veţi avea veniturile la stat. Lăsaţi profesioniştii să lucreze", a spus Băsescu.

×