x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Barroso a fost corect faţă de România spre deosebire de comisarul Reding

Ponta: Barroso a fost corect faţă de România spre deosebire de comisarul Reding

09 Aug 2012   •   10:36
Ponta: Barroso a fost corect faţă de România spre deosebire de comisarul Reding

Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a fost corect fata de Romania spre deosebire de comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, a declarat premierul Ponta, adaugand ca isi va respecta angajamentul fata de Barroso privind numirea noilor sefi la Parchetul General si DNA.

Premierul a raspuns astfel fiind intrebat, joi, de jurnalisti daca, din postura de ministru interimar al Justitiei, intentioneaza sa ii schimbe pe procurorul general si procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

"Am un angajament fata de presedintele Comisiei Europene, care a fost foarte corect cu noi, spre deosebire de doamna Reding. Domnul Barroso a fost foarte corect si am un angajament foarte clar, in care am spus ca numirea noului sef al DNA si a noului procuror general, pentru ca doamnei Kovesi ii expira mandatul la sfarsitul lunii septembrie, se va face doar in baza unei proceduri transparente de selectie a celor care vor sa candideze pentru aceste functii, si imi voi respecta acest angajament", a spus Ponta.

In urma cu trei saptamani, ministrul Justitiei, Titus Corlatean, i-a invitat pentru toti procurorii care indeplinesc criteriile pentru a ocupa postul de procuror general si sef al DNA sa isi depuna candidatura in acest sens la minister, adaugand ca au fost "presiuni si atacuri" pentru a avansa propuneri dorite de presedintele suspendat Traian Basescu.

Ministrul a asigurat ca va respecta toate criteriile legate de legislatie si termenul de avansare a numirilor pentru postul de procuror general si sef al Direciei Nationale Anticoruptie, precizand ca aceste propuneri vor fi discutate inclusiv in Consiliul Superior al Magistraturii.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Barroso ponta