Cei doi au agreat importanța implementării strategiei de management privat cât mai rapid cu putință, se mai adaugă în comunicat.
”Domnul preşedinte Traian Băsescu şi domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta au căzut de comun acord şi cu privire la măsurile pe care Guvernul urmează să le întreprindă în perioada următoare pentru deblocarea plăţilor pe programele cu finanţare europeană, precum şi în ceea ce priveşte onorarea plăţilor restante pentru proiectele aflate în fază de implementare, care trebuie să se facă în cel mai scurt timp posibil”, scrie comunicatul.
În plus, premierul și președintele au evaluat și stadiu în care se află criteriile din cadrul MCV și s-a discutat necesitatea ca în luna decembrie, să se emită un raport cu evaluările exacte și corecte privind statul de drept din România.
În ce privește bugetul Uniunii Europene pe perioada 2014-2020, ”preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi prim-ministrul României, domnul Victor-Viorel Ponta, au stabilit că urmează să aibă o nouă întrevedere după participarea domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta la întâlnirea „Prietenilor Coeziunii” din data de 13 noiembrie, ce va avea loc la Bruxelles”, conchide Administrația Prezidențială.
UPDATE 11:30 - Administraţia Prezidenţială a anunțat că la întâlnirea dintre președinte și premier mai participă și consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, şeful Cancelariei Prezidenţiale, Bogdan Drăgoi, şeful Departamentului Mediul de Afaceri, Bogdan Mănoiu, şeful Departamentului Afaceri Europene, Sebastian Lăzăroiu, şeful Departamentului Analiză Politică, Daniel Funeriu, şeful Departamentului Educaţie şi Cercetare, consilierii de stat Claudiu Dinu, şef al Departamentului Constituţional Legislativ şi Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al preşedintelui României şi şef al Departamentului de Comunicare Publică.
Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni, unde urmează să aibă discuţii cu preşedintele Traian Băsescu. Ponta a mers la Cotroceni însoţit doar de consilierul său Eugen Teodorovici.
Premierul a declarat aseară că această întâlnire va clarifica din nou faptul că şedinţele de guvern nu se organizează la Palatul Cotroceni, ca în mandatul lui Emil Boc, şi că Guvernul răspunde în faţa Parlamentului.
"Eu cred că va aduce încă o dată o clarificare a faptului că şedinţele de guvern nu se ţin la Cotroceni, ca pe vremea lui Boc, ci se ţin la Palatul Victoria, că Guvernul are atribuţiile sale şi răspunde în faţa Parlamentului, iar un preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale poate dialoga şi avea o relaţie foarte normală cu un prim-ministru care îşi respectă atribuţiile constituţionale", a spus Ponta, care a precizat că va face tot ce ţine de el pentru a evita o nouă criză.
"Ce îşi doreşte preşedintele, asta numai domnia sa poate şti", a conchis Ponta.
Preşedinţia anunţă pentru miercuri, la ora 11.00, consultări ale preşedintelui Traian Băsescu "cu Guvernul", în conformitate cu articolul 86 din Constituţie, potrivit căruia şeful statului poate consulta Guvernul cu privire la "probleme urgente şi de importanţă deosebită".
"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va avea miercuri, 7 noiembrie a.c., următorul program public: ora 11.00, Palatul Cotroceni, Salonul Ambasadorilor - consultări ale preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, cu Guvernul, în conformitate cu Articolul 86 din Constituţia României", este anunţul postate ieri pe site-ul Administraţiei prezidenţiale.
Administraţia prezidenţială a dat publicităţii şi un comunicat de presă în care se arată că preşedintele Traian Băsescu "a invitat Guvernul României la consultări" miercuri, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, în conformitate cu prevederile articolului 86 din Constituţie.
Conform sursei citate, temele de consultări, "comunicate Guvernului", sunt:
- acordul stand-by cu FMI şi Comisia Europeană - stadiul implementării măsurilor structurale, în perspectiva începerii noii misiuni comune a instituţiilor financiare;
- stadiul îndeplinirii obligaţiilor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare;
- reluarea plăţilor în cadrul Programelor Operaţionale aflate în proces de suspendare: măsurile avute în vedere de Guvern pentru remedierea deficienţelor constatate de Comisia Europeană în sistemele de management şi control ale Programului Operaţional Regional - Regio, Programului Operaţional Sectorial Transport şi Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, precum şi în ceea ce priveşte Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi Programul Operaţional Asistenţă Tehnică;
- bugetul naţional pe anul 2013 - prioritizarea cheltuielilor bugetare astfel încât să se asigure sustenabilitate şi creştere economică;
- poziţia Guvernului în cadrul negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene (2014 - 2020) şi corelarea acestuia cu strategia fiscal-bugetară deja aprobată.
Citește pe Antena3.ro