x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Dacă Băsescu merge la cina de miercuri de la Bruxelles, merge să mănânce şi să glumească

Ponta: Dacă Băsescu merge la cina de miercuri de la Bruxelles, merge să mănânce şi să glumească

21 Mai 2012   •   09:14
Ponta: Dacă Băsescu merge la cina de miercuri de la Bruxelles, merge să mănânce şi să glumească

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca, daca seful statului, Traian Basescu, va merge miercuri seara la cina informala de la Bruxelles, unde se discuta probleme care tin de Guvern, atunci va merge pentru a manca si a glumi, intrucat nu are atributii pe probleme de politica economica.

"Nu are nicio atributie din pacate domnul Basescu si nu stiu exact ce va discuta. Ca daca discuta probleme economice - pentru ca asta se discuta miercuri - de crestere economica, de creare de locuri de munca - domnul Basescu nu are nicio atributie in chestia asta, chiar daca mai taia el salarii, nu e treaba lui asta, asta e treaba Guvernului sa creeze locuri de munca, sa faca politici economice", a spus Ponta, la sediul USL.

El a facut diferenta intre Consiliul European care are loc la Bruxelles pe 28 iunie si dineul de miercuri seara.

"Miercuri seara este o cina informala pe probleme care privesc activitatea Guvernului. Domnul presedinte Basescu, daca merge miercuri la cina, o sa mearga sa manance si sa glumeasca cu ceilalti, ca pe probleme economice si de politica economica nu are nici atributii, nici sprijinul nici al majoritatii parlamentare, nici al Guvernului", a subliniat Ponta.

In ceea ce priveste Consiliul European din 28 iunie, Ponta a precizat ca oricine ar merge din partea Romaniei trebuie sa aiba un mandat.

"Ceea ce stabilim pe plan intern stabilim. Nu ne facem de ras la Bruxelles sa mergem mai multi si sa vorbim pe sapte voci. Consiliul European este pe 28 iunie. Pana la Consiliul European - asta o sa discutam si azi - trebuie sa stabilim foarte clar: oricine merge trebuie sa aiba un mandat sa reprezinte Romania. Nu mergi de capul tau nici Basescu, nici Ponta, nici altcineva nu merge sa se reprezinte pe el, merge sa reprezinte un mandat al Romaniei acolo", a spus Ponta.

×