x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Demersul PDL la CCR este cel mai inconştient şi iresponsabil gest din politica ultimilor 23 ani

Ponta: Demersul PDL la CCR este cel mai inconştient şi iresponsabil gest din politica ultimilor 23 ani

17 Apr 2013   •   13:50
Ponta: Demersul PDL la CCR este cel mai inconştient şi iresponsabil gest din politica ultimilor 23 ani
Sursa foto: Intact Images

Demersul PDL de a contesta proiectul legii imobilelor naţionalizate la Curtea Constituţională este de departe "cel mai inconştient şi iresponsabil gest" din politica ultimilor 23 ani, deoarece neadoptarea legii ar impune României să achite imediat 8 miliarde euro, afirmă premierul Victor Ponta.

"PDL este singurul partid care ar trebui să se ascundă în perioada asta de această problemă, pentru că toate fraudele şi hoţiile comise în 2009-2011 le-au făcut ei. Dacă erau aşa deştepţi cei de la PDL, de ce nu au rezolvat ei, din 2010, 2011, 2012 ? Asta ar însemna că intrăm în plată cu 8 miliarde euro, are Blaga 8 miliarde euro de dat mâine ? Este de departe cel mai inconştient şi iresponsabil gest din politica ultimilor 23 de ani", a spus Ponta.

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat că premierul Victor Ponta şi-a angajat răspunderea pe legea privind retrocedările într-un "stil demagogic perfect", deoarece problema rămâne să fie rezolvată de guvernele viitoare, respectiv după alegerile din 2016, menţionând că PDL va contesta proiectul la CCR.

 Blaga a mai afirmat că prin proiectul promovat de Guvern se încalcă dreptul de proprietate al celor care au hotărâri definitive în instanţă privind restituirea unor proprietăţi.

Preşedintele PDL a precizat că nu sunt şanşe ca PDL să obţină numărul necesar de semnături din partea parlamentarilor pentru introducerea unei moţiuni de cenzură, deoarece parlamentarii UDMR şi PPDD nu se aliază în acest demers.

Proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament, stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar din 2017, în limita a 14% pe an din suma punctelor.

×