x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre consultările de la Cotroceni: Să trecem repede peste această procedură şi să ne apucăm de treabă

Ponta, despre consultările de la Cotroceni: Să trecem repede peste această procedură şi să ne apucăm de treabă

de Veronica Micu    |    17 Dec 2012   •   09:27
Ponta, despre consultările de la Cotroceni: Să trecem repede peste această procedură şi să ne apucăm de treabă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta, a declarat, în această dimineaţă, la sediul USL, că, în opinia sa, "este momentul să trecem cât mai repede peste această procedură (consultările de la Cotroceni n.r.) şi să ne apucăm de treabă". Ponta a spus că la consulările de la Palatul Cotroceni vor merge patru reprezentanţi ai USL.

Victor Ponta a mai spus că, dacă va fi desemnat premier, cu siguranţă va avea şi o întrevedere separată cu preşedintele Traian Băsescu.

Primul ministru a ţinut să-şi arate îngrijorarea faţă de situaţia din nordul Moldovei şi a spus că imediat după consultările de la Cotroceni se va întoarce al Guvern pentru a se ocupa de acest lucru împreună cu ministrul de Interne, Mircea Duşa. Liderii USL s-au întâlnit luni dimineaţă la sediul USL pentru o şedinţă scurtă, care are loc înainte de consultările de la Palatul Cotroceni.

Administrația Prezidențială a informat, vineri, că ăreședintele Traian Băsescu se întâlnește luni, începând cu ora 10:00, cu toate partidele politice simultan, în vederea consultărilor privind desemnarea șefului noului Guvern.

"Scrisorile de invitație au fost adresate domnului Victor-Viorel Ponta, președintele Partidului Social-Democrat (PSD), domnului George-Crin Laurențiu Antonescu, președintele Partidului Național-Liberal (PNL), domnului Vasile Blaga, președintele Partidului Democrat-Liberal (PDL), doamnei Simona-Alice Man, președinta Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), domnului Hunor Kelemen, președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), domnului Daniel Constantin, președintele Partidului Conservator (PC), domnului Gabriel Oprea, președintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), domnului Mihai-Răzvan Ungureanu, președintele Partidului Forța Civică (FC), și domnului Aurelian Pavelescu, președintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNȚCD), dar și minorităților naționale din Parlamentul României. La consultări au fost invitați maximum cinci reprezentanți ai fiecărui partid politic și, respectiv, ai minorităților naționale.

Consultările în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru al Guvernului României, care se vor desfășura în același timp cu toți reprezentanții partidelor politice și ai minorităților naționale din Parlamentul României, vor avea loc luni, 17 decembrie a.c., la ora 10.00, la Palatul Cotroceni", se arată într-un comunicat al Președinției.



×