x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre demiterea lui Baconschi: Îmi doresc să fie un gest sincer

Ponta, despre demiterea lui Baconschi: Îmi doresc să fie un gest sincer

23 Ian 2012   •   12:23

Presedintele PSD a declarat, in cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, ca este de acord cu decizia primului ministru de a-l demite pe ministrul de externe Teodor Baconschi, dar considera ca gestul a venit "mult prea tarziu".

"Nu pot decat sa fiu de acord cu decizia dumneavoastra de revocare din functie a ministrului de externe, domnul Baconschi. Este mult prea putin si mult prea tarziu. Sper sincer ca l-ati revocat pe domnul Baconschi din functie pentru neimplinirile domniei sale in acea pozitie pe care o ocupa si nu pentru a oferi o noua mita celor care au tradat Opozitia si au venit alaturi de dumneavoastra pentru functii. Nu va fac un proces de intentie, imi doresc sa fie un gest cu adevarat sincer din partea dumneavoastra", a spus Ponta.

Co-presedintele USL a afirmat ca dezbaterile de astazi nu trebuie sa abordeze subiecte precum Opozitia, Puterea, USL sau PDL ci ar trebui sa aiba ca subiect Romania si romanii.

"Din punctul nostru de vedere, astazi trebuie sa vorbim despre Romania si despre romani, nu despre Opozitie si Putere, nu despre USL si PDL, nu despre inlocuirea lui Boc cu Ponta. Azi suntem obligati sa ne gandim impreuna ce trebuie sa facem pentru cei care sunt in piata, pentru cei care sunt la servici, sau la scoala si asteapta de la noi sa ne comportam ca niste oameni responsabili. Astazi cred ca trebuie sa luam decizii, nu sa vorbim numai pentru televiziuni. Domnule prim ministru, sunt gata sa va ascult daca si dumneavoastra ma ascultati pe mine", a spus social-democratul.

Premierul Emil Boc a anuntat, luni, ca a luat decizia revocarii din functie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, pentru declaratiile facute la adresa protestatarilor.

×