x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre revocarea lui Baconschi: Un târg, trădătorii plecaţi din USL mai primesc un ciolan

Ponta, despre revocarea lui Baconschi: Un târg, trădătorii plecaţi din USL mai primesc un ciolan

24 Ian 2012   •   12:43

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, Ponta a afirmat ca plecarea ministrului de Externe Teodor Baconschi este un targ prin care "tradatorii mai primesc un ciolan".

"Schimbarea lui Baconschi nu are nicio legatura cu prestatia sa lamentabila la minister. Este un targ prin care tradatorii plecati din partidele noastre mai primesc un ciolan. Puterea a dat o spaga tradatorilor, o mita celor care sustin Guvernul", a spus Victor Ponta.

Presedintele PSD considera ca prin demiterea lui Teodor Baconschi puterea mai da o palma unui tehnocrat, adaugand ca daca la Ministerul de Externe ar fi numit Bogdan Aurescu, opozitia nu ar avea ce sa comenteze.

La randul sau, liderul PNL, Crin Antonescu, a spus ca Baconschi a fost un ministru de externe "nesemnificativ" si ca e penibil ca premierul Emil Boc sa demita un ministru pentru un text scris de acesta pe blog in urma cu o saptamana.

"Baconschi a fost o sluga de mana a doua a PDL si nu s-a ocupat de ceva serios in politica noastra externa. S-a distins prin proiectul aducerii unui milion de voturi din strainatate pentru PDL. A facut tumbe in fata Elenei Udrea si a fost zvarlit pe usa afara", a declarat Crin Antonescu.

Teodor Baconschi a fost revocat din functia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaratiile sustinute de acesta la adresa protestatarilor, a anuntat, luni, in Parlament premierul Emil Boc.

×