x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta i-ar face vânt lui Geoană

Ponta i-ar face vânt lui Geoană

de Adriana Duţulescu    |    16 Aug 2010   •   00:00

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vi­neri, într-un interviu acordat RFI România, că atitudinea lui Mircea Geoană faţă de PSD trebuie lămurită şi că acest lucru se va întâmpla chiar mâine, la şedinţa Biroului Permanent al partidului, în sensul în care actualul preşe­dinte al Senatului trebuie să decidă dacă mai vrea sau nu să rămână în partid. "Atitudinea domnu­lui Geoană faţă de PSD după Congresul din fe­bruarie trebuia lămurită mai devreme sau mai târziu. Săptămâna viitoare asta vom face, în sensul în care domnul Geoană se va hotărî dacă mai vrea sau nu să mai rămână în PSD. În felul acesta, în mod sigur, nu se poate", a de­cla­rat Ponta. El a ţinut să nege ipoteza conform căreia conducerea partidului urmăreşte înlo­cui­rea lui Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, susţinând că această variantă este "o pros­tie".

Mircea Geoană însă susţine că atacurile "neprovocate, ingrate şi lipsite de decenţă" ale lui Victor Ponta la adresa sa au ca substrat tocmai dorinţa preşedintelui PSD de a-i retrage predecesorului său sprijinul politic pentru şefia Senatului. Întrebat, joi, la Antena 3, dacă vede o legătură între atacurile lui Ponta la adresa sa şi posibilitatea ca PDL să reia, la toamnă, tentativa de a-l schimba de la şefia Senatului, Geoa­nă a răspuns: "Sper să nu". El a ţinut să men­ţioneze că PSD va pierde şefia Senatului dacă el va fi schimbat din funcţie.

Ponta va propune astăzi, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, ca lui Mircea Geoană să nu i se mai acorde sprijinul politic, ceea ce ar duce la re­tragerea acestuia din funcţia de pre­şedinte al Senatului. Ponta se grăbeşte să tran­şeze bătălia cu Geoană, pentru că peste numai două săp­tă­mâni începe sesiunea parlamentară de toamnă şi poate fi ales un nou preşedinte al Se­natului, chiar dacă printr-o procedură extraordinară. În PSD se vehiculează numele lui Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, ca favorit pentru preluarea preşedinţiei Senatului. A mai fost vehiculat şi numele lui Cristian Diaconescu, senator UNPR, în situaţia în care PSD ar ceda funcţia unui partid aflat la putere.

×
Subiecte în articol: politic