x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta îi răspunde preşedintelui: E nu mă bat cu justiţia, mă bat cu Băsescu şi cu cozile lui de topor

Ponta îi răspunde preşedintelui: E nu mă bat cu justiţia, mă bat cu Băsescu şi cu cozile lui de topor

de Veronica Micu    |    07 Ian 2014   •   13:08
Ponta îi răspunde preşedintelui: E nu mă bat cu justiţia, mă bat cu Băsescu şi cu cozile lui de topor
Sursa foto: Stefan Teodorescu/Intact Images

Victor Ponta a declarat, în cadrul şedinţei de Guvern, că el nu se bate cu justiţia, ci cu Traian Băsescu şi cu "cozile lui de topor". Premierul i-a răspuns astfel preşedintelui, care l-a acuzat astăzi că declaraţiile făcute aseară, în cadrul unei emisiuni TV, "aduc grave prejudicii României în calitate de stat membru al Uniunii Europene şi NATO".

"Sunt convins că sunteţi alături de mine în bătălia cu regimul Băsescu. Am văzut că nu a înţeles domnul preşedinte. A zis că m-aş bate cu justiţia. Eu nu mă bat cu justiţia, mă bat cu el şi cu cozile lui de topor. Vă rog pe toţi să aveţi curaj şi să ştim că pentru ce ne-au votat oamenii se întâmplă în fiecare zi", a spus Ponta.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a luat notă cu profundă îngrijorare de atacurile prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, la adresa justiţiei făcute în ultima perioadă, inclusiv în data de 6 ianuarie a.c. Domnul preşedinte Traian Băsescu consideră că aceste declaraţii aduc prejudicii grave României în calitate de stat membru al Uniunii Europene şi NATO. Totodată, aceste declaraţii sunt incompatibile cu exigenţele funcţiei de prim-ministru într-un stat al Uniunii Europene', se arată în declaraţia transmisă, marţi, de Administraţia Prezidenţială.

Preşedinte Traian Băsescu îi cere "imperativ" lui Victor Ponta să 'înceteze de îndată orice atac la adresa justiţiei şi să reintre în atribuţiile constituţionale ale funcţiei de prim-ministru'.

Şeful statului îi solicită premierului şi să respecte Acordul de colaborare instituţională dintre cele două Palate.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu îi cere public domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să respecte Acordul de colaborare instituţională între preşedintele României şi prim-ministrul Guvernului, în care elementul central se referă la susţinerea independenţei justiţiei", precizează Administraţia Prezidenţială.

×