x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, în Gorj: ”Fraţilor, o făcurăm şi pe asta! Luarăm guvernul domnului Băsescu”

Ponta, în Gorj: ”Fraţilor, o făcurăm şi pe asta! Luarăm guvernul domnului Băsescu”

de Gabriela Mladin    |    09 Mai 2012   •   15:49
Ponta, în Gorj: ”Fraţilor, o făcurăm şi pe asta! Luarăm guvernul domnului Băsescu”

Seful Executivului, Victor Ponta, venit la Targu-Jiu pentru lansarea candidatilor USL Gorj le-a multumit celor care l-au ajutat sa ajunga deputat pentru ca acum sa devina premierul Romaniei. In aceiasi vizita, ministrul de Interne, Ioan Rus, a explicat, tot la Targu-Jiu, cum a ajuns premier Victor Ponta.

"Nu va mai laudati cu premierul pe care l-a dat Gorjul, pentru ca acesta a ajuns seful Guvernului, pentru ca noi, cei din Cluj am dat cel mai slab prim-ministru si asa a ajuns omul dumneavoastra seful Executivului', a declarat Ioan Rus, ministrul de Interne.

"Fratilor, o facuram si pe asta!', si-a inceput discursul Victor Ponta la lansarea candidatilor USL din Gorj. "Am dat jos guvernul si luaram guvernul domnului Basescu. Sigur ca m-am uitat si eu la istorie si am vazut ca n-a mai fost din Gorj prim ministru decat in urma cu 75 de ani. Daca am ajuns aici, vreau sa le multumesc celor care, cel putin in ultimul an, atunci cand promisiunile au fost ingrozitoare, au spus ca nu, nu vor sa plece. Am castigat functia de premier numai si numai cu ajutor dumneavoastra, a celor care sunteti aici in sala, cu ajutorul lui Florin Carciumaru si Ion Calinoiu', a declarat premierul.

Ponta le-a reamintit membrilor USL de au o de parcurs o perioada grea, in care va exista opozitia lui Traian Basescu.

Restituirea CAS si reintregirea salariilor!

Premierul Victor Ponta a mai explicat si de ce a luat masura ca restituirea CAS-ului pentru pensionari se face esalonat in 16 transe. Acesta a precizat ca daca ar fi gasit in visteria statului rezerva de bani cu care se laudau cei din guvernele PDL-ului, ar fi acordat toti bani o singura data. Astfel, pensionarii cu venituri de peste 740 de lei, carora le-a fost retinuta ilegal cota de 5,5 la CAS le va fi restituita intreaga suma, insa in 16 luni, exact perioada in care le-a si fost retinuta. Seful Executivului, Victor Ponta a explicat de ce nu le poate da pensionarilor suma o singura data. 'Daca eu gaseam in sac banii de care ziceau cei de la PDl ca exista, sigur ca i-as fi folosit, dar nu i-am gasit. Asa ca CAS-ul trebuie restituit si vom face asta in 16 luni, exsalonat, exact cum li s-au luat acesti bani', a precizat Ponta.

Conform ordonantei de guvern, pensionarii vor incasa intr-un an si jumatate diferenta CAS retinuta de guvernele PD-L.

Premierul Victor Ponta a lamurit si aspectul care tine de reintregirea salariilor pentru bugetari. Daca seful seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks a precizat ca ar fi convenit cu Guvernul Ponta ca a doua transa de majorare sa aiba loc in 2013, seful executivului a precizat, insa altceva. "In decembrie va exista a doua transa de majorare a salariilor', a spus Victor Ponta. Assadar, pana la sfarsitul anului 2012, salariile bugetarilor vor fi reintregite ca la nivelul lui 2010, inainte ca Guvernul boc sa aplice taierea cu 25%.

×