x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, legat de Consiliul JAI: Am cerut scoaterea de pe ordinea de zi a punctului privind aderarea României la Schengen

Ponta, legat de Consiliul JAI: Am cerut scoaterea de pe ordinea de zi a punctului privind aderarea României la Schengen

05 Oct 2015   •   19:05
Ponta, legat de Consiliul JAI: Am cerut scoaterea de pe ordinea de zi a punctului privind aderarea României la Schengen
Sursa foto: LIVIU SOVA/AGERPRES FOTO

România a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului JAI de săptămâna aceasta a punctului privind intrarea ţării noastre în Schengen, a anunţat luni premierul Victor Ponta, afirmând că motivul este acela că se ştie foarte clar că decizia nu va fi favorabilă.

"Bineînţeles (n.r.- am informaţii sigure că România nu va intra în Schengen). Bulgaria întâi şi România după aceea, după consultarea pe care am avut-o şi cu preşedintele Iohannis, am cerut din nou amânarea, reuniunea JAI cred că este săptămâna aceasta, am cerut amânarea, scoaterea de pe ordinea de zi, pentru că ştiam foarte clar. Ştiţi că la intrarea în Schengen nu mai e ca la refugiaţi, nu mai e cu vot majoritar, e cu vot unanim şi ştiam sigur cine va vota contra. Şi dacă votezi contra practic se respinge. Ori asta e realitatea, ce rost are să vorbim despre altceva şi nu este o realitate care are legătură cu situaţia internă din România. Am văzut tot felul de trăzniţi care vorbesc că nu am intrat din cauza lui Ponta. Păi ce, eu merg la Consiliul European? Merge domnul Iohannis, nu cred că nu am intrat din cauza domnului Iohannis", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că intrarea României în Schengen a fost amânată din 2011 şi până astăzi "din motive de politică internă a unor state din UE".

"Am tot fost amânaţi şi probabil vom mai fi amânaţi şi în 2016. (...) Vedeţi dumneavoastră sub preşedinţia olandeză că o să se voteze să intrăm în Schengen? Mă îndoiesc, mai ales că Olanda a fost întotdeauna cea care a zis că votează contra. Deci vorbim de lucruri concrete şi restul e politichie de Dâmboviţa, că ştim noi că din cauza lui Ponta sau am auzit că din cauza lui Dragnea. De unde or şti miniştrii de la JAI cine e Dragnea, adică tot felul de ... ăştia mai spun şi lucruri trăznite - liderii PNL", a precizat premierul.

Ponta a arătat că România trebuie să mai convingă un stat să-i dea votul, acela nefiind Olanda, ci unul cu care preşedintele Iohannis are relaţii foarte bune.

"Întrebaţi-l pe preşedinte (n.r. - despre strategie) că dânsul merge şi are relaţii foarte bune cu ţara aia. Guvernul a făcut tot ce era necesar (n.r. - pentru a obţine votul acelei ţări), dar altceva nu pot să spun. Sunt convins că şi preşedintele a făcut tot ce a putut", a menţionat premierul.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: aderare schengen Victor Ponta