x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Nu umblăm cu procedura de suspendare a preşedintelui în fiecare zi

Ponta: Nu umblăm cu procedura de suspendare a preşedintelui în fiecare zi

10 Oct 2010   •   00:00
Ponta: Nu umblăm cu procedura de suspendare a preşedintelui în fiecare zi

Dacă preşedintele îşi va încălca obligaţiile constituţionale, nu avem niciun fel de reţinere să iniţiem procedura de suspendare a sa, dar nu umblăm cu procedura de suspendare în fiecare zi, a declarat, astăzi, preşedintele PSD, Victor Ponta, înaintea Conferinţei Naţionale a Femeilor social-democrate.



"Dacă promulga Legea fraudată a pensiilor, iniţiam procedura de suspendare a preşedintelui. N-a promulgat-o de frică, de nefrică, din calcule, e mai puţin important pentru noi (...) Dacă domnul Băsescu îşi încalcă obligaţiile constituţionale, n-avem nici un fel de reţinere să iniţiem această procedură, dar nu umblăm cu procedura de suspendare a sa în fiecare zi. E o chestiune foarte serioasă şi se iniţiază atunci când este ceva foarte serios", a spus Ponta, potrivit Agerpres.

Referindu-se la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, de a chema la discuţii, luni, la Palatul Cotroceni, partidele parlamentare, Ponta a reiterat că social-democraţii vor decide dacă vor merge sau nu în Biroul Permanent Naţional.

"Şi Legea pensiilor şi Legea Educaţiei pot fi rezolvate în Parlament, dar numai dacă acest Parlament funcţionează dupa regulile democratice şi după regulile bunului-simţ. Cu doamna Roberta Anastase în fruntea Camerei Deputaţilor este evident pentru toată lumea că nu se poate aşa ceva. (...) Nu ştiu dacă sunt un lider mai puternic sau mai slab, dar sigur sunt un lider care vreau să mă sfătuiesc şi cu colegii mei înainte de a anunţa decizia", a menţionat Ponta.

×
Subiecte în articol: politic