x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: "Participăm la un dialog cu Puterea, dar nu renunţăm la cele patru condiţii. Anastase trebuie să demisioneze"

Ponta: "Participăm la un dialog cu Puterea, dar nu renunţăm la cele patru condiţii. Anastase trebuie să demisioneze"

14 Mar 2012   •   10:30
Ponta: "Participăm la un dialog cu Puterea, dar nu renunţăm la cele patru condiţii. Anastase trebuie să demisioneze"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca USL este dispusa sa discute cu membrii Coalitiei prioritatile legislative, insa nu va renunta la protest pana cand Roberta Anastase nu va fi inlocuita de la conducerea Camerei Deputatilor.

"Participam la un dialog cu Puterea, dar nu renuntam la cele patru conditii. Aceste conditii sunt corecte, nimeni nu poate nega. Nu mai vrem asumari, Anastase trebuie sa demisioneze", a declarat Ponta intr-o conferinta de presa.

Liderul PSD a spus ca a fost sunat marti de premierul Ungureanu, care l-a intrebat daca USL revine in Parlament, in conditiile in care Guvernul doreste promovarea in Parlament a pachetului de legi privind energia.

"Aseara si inainte de faimoasa emisiune (n.r. la Antena 3) Ungureanu m-a sunat si mi-a spus ca va veni cu acest proiect (privind energia),i-am transmis ca, din punctul nostru de vedere, fara dezbatere publica in niciun caz nu va avea sprijin pentru asa ceva (...) A existat o discutie in ce formula suntem dispusi la dialog. Noi, cei trei presedinti ai partidelor din USL, participam la dialog cu reprezentantii puterii - Ungureanu Boc, Hunor Kelemen si ceilalti - daca discutam despre deblocarea Parlamentului sunt cele patru conditii pe care ar trebui sa le cunoasca sefii Coalitiei si sa ne spuna daca li se par gresite, bune sau daca pot face ceva. Intr-un fel, mi-a spus Ungureanu ca aveam deptate, dar nu poate s-o schimbe pe AnastAse. Am InTeles.. Si atunci ce facem cu dreptatea?", a continuat Ponta.

Conditiile puse de USL sunt demiterea Robertei Anastase, renuntarea la angajarile de raspundere, participarea parlamentarilor Puterii si exprimarea votului acestora la motiunile simple sau cele de cenzura si eliminarea UNPR din structurile parlamentare de conducere.

Salut decizia premierului Ungureanu de a sesiza Parchetul in cazul ANRP

"Vreau sa salut urmatoarele lucruri si sper sa nu fiu iarasi gresit interpretat. Cred ca domnul Ungureanu face foarte bine cand sesizeaza Parchetul referitor la fraudele cumplite comise la Agentia Nationala de restituire a Proprietatilor. Acolo, o doamna pusa de dl. Ioan Oltean de un an de zile face prapad in banii publici. Ce sa fac, sa-l critic pe Ungureanu ca in sfarsit ii opreste din furat. Vreau sa salut acest lucru", a spus Ponta.

"Domnul Ungureanu in sfarsit a taiat banii de la marea frauda a Elenei Udrea si de aceea este Elena Udrea asa de suparata, ca i-a taiat Ungureanu banii de la PNDI. Sa-l critic pe Ungureanu pentru asta, Doamne fereste! Il laud. Sper sa nu se razgandeasca. Domnul Ungureanu a mai zis un lucru ieri, ca nu le face facultate maghiarilor prin HG. Sper sa nu se razgandeasca. Dar, daca intr-adevar nu le face facultate este foarte bine", a afirmat presedintele PSD.

Liderul social-democrat a mai spus ca USL isi ofera sprijinul pentru premierul Ungureanu "in cazul in care vrea sa-i opreasca din furat pe Oltean si Udrea".

"Am tot interesul si este nu doar in interesul USL, ci al tarii sa nu ne ducem cu totul in prapastie pana in noiembrie. Din punctul acesta de vedere banuiesc ca dl. Ungureanu nu o sa obtina niciun sprijin nici de la Oltean, nici de la Udrea, sa nu-i mai lase sa fure. Atunci are nevoie de sprijin, i-l dam noi sa-i opreasca din furat", a conchis Ponta.

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a aprobat prioritar despagubiri unor proprietari de imobile nationalizate, pe motiv ca persoanele respective erau fosti fumatori sau consumatori de etanol, potrivit unui audit efectuat in perioada 2005-2011, care l-a determinat marti pe premierul Mihai-Razvan Ungureanu sa sesizeze Parchetul in legatura cu aceasta institutie.

In sedinta de Guvern a fost analizat un audit efectuat de Ministerul Finantelor la ANRP, in urma caruia Executivul a decis suspendarea pentru 6 luni a emiterii titlurilor de despagubire catre proprietarii de imobile care fusesera nationalizate de regimul comunist.

×