x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, pentru "El Pais": Demisionez dacă se dovedeşte că am plagiat

Ponta, pentru "El Pais": Demisionez dacă se dovedeşte că am plagiat

28 Iun 2012   •   13:13
Ponta, pentru "El Pais": Demisionez dacă se dovedeşte că am plagiat

Premierul Victor Ponta a acordat un interviu jurnalistilor de la publicati "El Pais" in care a afirmat ca daca va fi dovedit faptul ca a plagiat teza de doctorat va demisiona. "Imi voi asuma responsabilitatea, chiar daca am fost acuzat pe criterii politice. Punctul meu de vedere in acest caz nu a fost ascultat", a declarat Victor Ponta.

"Cazul de plagiat a aparut odata cu conflictul legat de reprezentarea Romaniei la Consiliul European. Am inceput teza de doctorat in 1999 si, de atunci, am fost de doua ori ministru in guverne diferite, vicepresdinte al Parlamentului si lider de partid. Am respectat toate normele care exista in Romania. Si am cerut Comisiei de Etica din cadrul ministerului Educatiei sa verifice aceasta problema si sunt sigur ca se va demonstra ca nu am plagiat. Din pacate, este vorba despre un atac politic din partea presedintelui pentru ca am vrut sa reprezint Romania la Consiliul European", a declarat Victor Ponta.

Intrebat ce va face daca acea comisie va da verdictul ca a plagiat, Ponta este citat spunand: "Atunci, cu siguranta ca ma voi retrage".

Dupa ce jurnalistul completeaza raspunsul spunand "Demisia...", Ponta este citat confirmand aceasta varianta.

"Da. Imi asum responsabilitatea, dar consider ca am fost acuzat dintr-un motiv politic si, in plus, nu au dorit sa asculte punctul meu de vedere", afirma Ponta.

×