x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Prevederile legii privind măririle de pensii trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie

Ponta: Prevederile legii privind măririle de pensii trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie

07 Dec 2018   •   12:05
Ponta: Prevederile legii privind măririle de pensii trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie

Pro România a depus un amendament la proiectul legii pensiilor în care se arată că toate prevederile privind măririle de pensii trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019 şi le solicită parlamentarilor care au format "Alianţa Anti Dragnea" să îl susţină, potrivit unui mesaj publicat, vineri, pe Facebook, de Victor Ponta, liderul acestei formaţiuni.


"Proiectul legii pensiilor a ajuns la Camera Deputaţilor spre dezbatere şi aprobare (la Senat a trecut deja nefiind acceptată nicio modificare)! AAD (Alianţa Anti Dragnea) s-a format ad-hoc în Camera Deputaţilor din: reprezentanţii Pro România, deputaţi PSD şi de la minorităţi care însă nu sunt de acord cu abuzurile lui Dragnea şi din deputaţii partidelor de Opoziţie! AAD poate acum să obţină un mare succes pentru toţi pensionarii în lupta cu Guvernul actual. În acest scop, deputaţii Pro România au depus un amendament esenţial: toate prevederile legii privind măririle de pensii trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019! Dacă există bani la buget pentru măririle promise de Guvern, atunci trebuie daţi imediat - părinţii şi bunicii noştri au dreptul să primească imediat pensii mai mari care să compenseze inflaţia şi creşterile uriaşe de preţuri. Dacă nu există bani în buget în 2019, atunci cu siguranţă nu au cum să existe nici în 2021 (cum au promis după alegeri). Nu trebuie să acceptam ca părinţii şi bunicii noştri să fie minţiţi şi manipulaţi de o gaşcă de hoţi ticăloşi", a scris preşedintele Pro România, Victor Ponta, pe reţeaua de socializare.

Acesta a adăugat că Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă prin care amână intrarea în vigoare a tuturor măririlor şi beneficiilor acordate prin legi adoptate în 2017 şi în 2018.

"Dacă vor să adopte şi legea pensiilor 'pe hârtie' doar ca să mintă oamenii şi să îi amâne intrarea în vigoare, deputaţii AAD trebuie să se opună! AAD a declanşat încă de miercuri un proces de însănătoşire a Parlamentului, prin schimbarea din funcţie a lui Dragnea şi a acoliţilor săi. Acum AAD are posibilitatea să facă ceva concret (nu doar critică şi luptă politică): să adopte la legea pensiilor acest amendament care să sprijine toţi pensionarii din România şi să demaşte minciunile îngrozitoare ale Guvernului Dragnea - Dăncilă", a menţionat acesta. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Victor Ponta