x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta şi-a avertizat miniştrii: Pregătiţi-vă de atacuri, calomnii şi dosare!

Ponta şi-a avertizat miniştrii: Pregătiţi-vă de atacuri, calomnii şi dosare!

23 Aug 2012   •   10:41
Ponta şi-a avertizat miniştrii: Pregătiţi-vă de atacuri, calomnii şi dosare!

Victor Ponta le-a spus, astazi, ministrilor prezenti la sedinta saptamanala a Guvernului, ca nu este optimist in ceea ce priveste colaborarea cu presedintele Traian Basescu. Mai mult, premierul i-a avertizat ca trebuie sa se astepte la atacuri, calomnii si dosare, iar unii chiar la plecarea din Executiv.

"Nu sunt foarte optimist in ceea ce priveste buna colaborare in special cu institutia Presedintiei. Probabil ca veti avea in continuare atacuri, calomnii, dosare. Stiati la ce trebuie sa va asteptati in momentul in care faceti parte dintr-un Guvern care nu este agreat de catre presedintele care se va intoarce la Cotroceni. Eu mi-am asumat si cred ca si dumneavoastra v-ati asumat acest lucru. Regret foarte mult ca oameni pe care-i consider in continuare si prieteni, si buni colegi, au fost supusi acestui atac nedrept, dar important este sa ajungem la capat. Poate nu vom ajunge toti in formula de ministri, dar in mod sigur ajungem la capat cu sentimentul ca ne facem datoria", a afirmat premierul, potrivit Mediafax.

Victor Ponta le-a mai spus membrilor Cabinetului sau ca odata incheiate procedurile referendumului de demitere a presedintelui, trebuie trase si "lectii institutionale in baza a ceea ce s-a intamplat". In acest sens, el i-a cerut ministrului Mircea Dusa sa continue procesul de actualizare a listelor electorale.

"Va rog frumos, domnule ministru, sa continuati actiunea prin care sa cereti autoritatilor locale sa reactualizeze listele. Am inteles decizia CC, o acceptam, chiar daca e greu de spus ca este o decizie dreapta, dar acum, daca tot am constatat ca de fapt suntem mult mai putini in realitate... Eu, in colegiul meu de la Targu-Jiu, am 78.000 de locuitori si 85.000 de votanti, cred ca e valabil peste tot, nu?", a spus premierul.

Seful Executivului i-a spus ministrului Dusa ca procesul de actualizare este important avand in vedere ca la sfarsitul acestui an vor fi organizate alegeri generale.

"Va rog, cu mijloacele legale pe care le are MAI, sa nu ne oprim acum dupa decizia CCR, ci, dimpotriva, sa ne facem datoria, sa cereti primarilor sa stim exacti cati cetateni sunt in Romania, cati mai voteaza, cu atat mai mult cu cat cetatenii din strainatate au in baza legii reprezentantii lor in Parlament, doi senatori si patru deputati care raman parlamentari de diaspora. Insa, in tara e foarte clar, am vazut si rezultatele de la INS, ca listele electorale pe baza carora s-a pronuntat CCR nu reflecta realitatea. Haideti sa le pregatim pentru alegerile din noiembrie", a mai spus Ponta.

×