x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta spune că nu are ce discuta cu Băsescu pe buget: E extrem de incoerent, a îmbătrânit, s-a băbit

Ponta spune că nu are ce discuta cu Băsescu pe buget: E extrem de incoerent, a îmbătrânit, s-a băbit

de Mediafax    |    21 Noi 2013   •   16:20
Ponta spune că nu are ce discuta cu Băsescu pe buget: E extrem de incoerent, a îmbătrânit, s-a băbit

Premierul Victor Ponta afirmă că nu are ce să discute cu preşedintele Traian Băsescu pe tema bugetului pentru anul viitor, deoarece şeful statului este extrem de incoerent şi nu prea ştie ce vrea, adăugând că preşedintele a îmbătrînit şi "s-a băbit".

"Ce să discut cu preşedintele Băsescu ? Sincer, nu prea ştie ce vrea, am văzut că este extrem de incoerent, a cam îmbătrînit, aşa, s-a băbit. Merge la TV, ne bîrfeşte şi pleacă acasă. Cu domnul Băsescu ce să discuţi, că nu e valabil oricum ce discuţi cu el ?", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1, că va trimite înapoi bugetul de stat pe 2014, dacă se păstrează creşterea accizei la
benzină cu 7 cenţi şi se menţine creşterea cu o mie de miliarde la ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea.

El a arătat că această creştere merge la regenerare urbană a municipiilor şi oraşelor, la modernizarea satului românesc, unde cresc alocările de la 199 de milioane la 800 de milioane şi la infrastructură de nivel judeţean, unde alocările cresc de la 77 de milioane, la 100 de milioane.

"Asta înseamnă o alocare suplimentară de 1,2 miiarde, pentru administraţiile locale, în condiţiile în care toate aceste programe sunt finanţate şi cu bani europeni", a mai declarat Băsescu.

Şeful statului a menţionat că mai sunt necheltuiţi vreo 3 miliarde de euro, pentru aceste programe, de la dezvoltare rurală şi de la 1 ianuarie, intrăm pe exerciţiul bugetar nou al Uniunii Europene, astfel că, celor 3 miliarde li se adaugă alte 7 miliarde alocate pentru astfel de programe.

"În loc să utilizăm banii europeni, dăm banii direct şi sunt banii de la creşterea de la benzină. Dacă nu vor renunţa la creşterea cu 7 cenţi a accizei la benzină şi vor menţine aceşti bani care pot fi uşor substituiţi cu bani europeni, le trimit bugetul înapoi, pentru că sunt bani furaţi din banii tuturor, pentru ca să asigure bani de campanie, cu licitaţii, cu atribuiri directe", a mai spus Băsescu.

×