x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Trebuie să modificăm rapid legea electorală ca să existe o responsabilitate clară

Ponta: Trebuie să modificăm rapid legea electorală ca să existe o responsabilitate clară

26 Mar 2012   •   09:23
Ponta: Trebuie să modificăm rapid legea electorală ca să existe o responsabilitate clară

Victor Ponta a solicitat, in numele USL, modificarea legii electorale privind desemnarea parlamentarilor. Presedintele PSD a declarat ca aceasta schimbare trebuie sa se produca in cel mai scurt timp.

"Adresam celor aflati la putere o solicitare de a forma un grup de lucru putere-opozitie pentru a elabora cat mai rapid o noua lege electorala privind modul in care se desemneaza candidatii pentru Camera Deputatilor si Senat", a spus Ponta, care a precizat ca legea ar stabili si numarul parlamentarilor, dar si responsabilitatea lor in situatia in care ei ajung sa fie cercetati penal.

"Trebuie sa modificam rapid legea electorala ca sa existe o responsabilitatea clara", a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa. Co-presedintele USL a mai spus ca doar persoanele alese trebuie sa ajunga in Parlament.

Declaratiile liderului USL vin in contextul cazului depuattului Mihail Boldea. Potrivit presedintelui PSD, Mihail Boldea a ajuns deputat in Parlamentul Romaniei desi nu a castigat alegerile din colegiul Galati, el iesind al doilea. In plus, "la votarea Guvernului Ungureanu s-au aflat doi condamnati definitiv si opt deputati si senatori aflati in faza de urmarire penala", a conchis liderul USL.

×