x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD, apel către USR și PNL să nu obstrucționeze actul de justiție împotriva celor trei politicieni

PSD, apel către USR și PNL să nu obstrucționeze actul de justiție împotriva celor trei politicieni

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   17:22
PSD, apel către USR și PNL să nu obstrucționeze actul de justiție împotriva celor trei politicieni

PSD face un apel către USR și PNL să nu obstrucționeze actul de justiție împotriva politicienilor vizați de DNA, afirmă deputatul Dan Cristian Popescu: „1 miliard de euro a fost costul plătit pentru milioanele de doze de vaccinuri inutile cumpărate de infractorii Voiculescu, Cîțu și Mihăilă”.

„PSD face un apel către USR și PNL să nu obstrucționeze actul de justiție împotriva politicienilor vizați de ancheta DNA. 1 miliard de euro a fost costul plătit de români în plină pandemie pentru milioanele de doze de vaccinuri inutile cumpărate de infractorii Voiculescu, Cîțu și Mihăilă. În momentul de față sunt urmăriți penal, Vlad Voiculescu – USR pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, Ioana Mihăilă, abuz în serviciu și Florin Vasile Cîțu, PNL, pentru complicitate la abuz în serviciu”, scrie pe Faceboiok Dan Cristian Popescu.

El precizează că DNA solicită avizul președintelui României și al Senatului României întrucât vizează acte penale săvârșite în exercițiul funcției de premier.

„Cei trei trebuie să răspundă pentru prejudiciul uriaș- de peste 1 miliard de euro, plus TVA, pe care l-au adus bugetului statului și, implicit, tuturor contribuabililor din România. USR să înceteze cu standardele duble. Să se delimiteze urgent de penalii din partid, inclusiv de cei care fac obiectivul unor cercetări mai vechi ale procurorilor, precum Clotilde Armand, Allen Coliban”, încheie Popescu.

DNA cere Senatului României ridicarea imunității fostului premier, Florin Cîțu (PNL), în dosarul achiziției de vaccinuri.

Procurorii DNA cer președintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva foștilor miniștri ai Sănătății – Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (Reper).

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: popescu cîţu Vlad Voiculescu