x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Popescu Tariceanu: "Stiu sa si ripostez"

Popescu Tariceanu: "Stiu sa si ripostez"

26 Oct 2004   •   00:00

Candidatii PD si PNL pentru Parlament plus alte cateva sute de membri ai organizatiilor judetene, majoritatea pensionari, au venit ieri la Bucuresti pentru a le fi prezentat Calin Popescu Tariceanu.

OANA STANCU

Click pentru a mari imaginea
Cu acest prilej, liderul liberal a vrut sa arate ca este succesorul lui Stolojan si in bune relatii cu Traian Basescu. "Sunt unii care spun ca Traian Basescu este omul rau si eu sunt poza ca sa imbunatatesc imaginea. Sa nu-si faca nimeni iluzia ca politetea mea e rezultatul unei slabiciuni. Stiu si sa ripostez. Sunt ferm si hotarat. Langa Traian Basescu e loc de oameni corecti si hotarati. Ne intelegem foarte bine", a intarit Tariceanu.

ATACURI. Ambii politicieni si-au construi discursurile pe atacurile la adresa Guvernului, a lui Adrian Nastase si a lui Mircea Geoana. "Daca as fi fost in locul liderilor straini si as fi gasit asa un fraier, si eu as fi semnat asa contracte", a reluat Basescu atacul la Nastase, pe tema contractelor cu Betchtel si cel pentru tronsonul Comarnic - Brasov. In acelasi timp, Tariceanu l-a acuzat pe Mircea Geoana ca, in mandatul sau, a pus in pericol rezervele de petrol din Marea Neagra, a lasat Delta Dunarii sa moara, iar pe Ucraina "sa-si faca de cap la granita cu noi".

Dincolo de mesajele menite sa-i mobilizeze pe candidatii Aliantei la Parlament, Traian Basescu le-a tras acestora si o mica sapuneala. "Vreau sa va spun fara echivoc ca mai este timp sa va retrageti. Parlamentul trebuie sa inceteze sa fie doar o institutie care genereaza 10-12 oameni cunoscuti, precum Mona Musca si Emil Boc, si in rest doar puturosi si infractori", a conchis liderul PD.

"O COPIE"

Liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat ieri ca prestatia lui Traian Basescu pune in pericol integrarea Romaniei in UE si ca, din acest punct de vedere, liderul PD este "copia" presedintelui PRM, CV Tudor. "Recomandam electoratului lui Traian Basescu sa voteze originalul - Vadim - si nu copia - Basescu", a spus Hrebenciuc. Cum subiectul a fost abordat in sedinta de grup, el a precizat ca deputatii PSD au aratat ca articolele aparute in presa internationala ii ingrijoreaza, deoarece Traian Basescu este un "om impredictibil".
×
Subiecte în articol: basescu traian politic