x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PPUSL a depus un proiect de lege prin care statul să achiziționeze numai alimente românești

PPUSL a depus un proiect de lege prin care statul să achiziționeze numai alimente românești

de Ion Alexandru    |    20 Mai 2020   •   08:13
PPUSL a depus un proiect de lege prin care statul să achiziționeze numai alimente românești
Sursa foto: Dan Marinescu

Umaniștii au elaborat un proiect de lege, depus deja în Parlament, pentru susținerea fermierilor, a procesatorilor și a producătorilor din România. Inițiativa le aparține deputatei Partidului Puterii Umaniste (Social-liberal) Grațiela Gavrilescu și fostului președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) Horia Constantinescu. Proiectul de lege a fost depus, ieri, la Camera Deputaților.

 

Astfel, Deputata PPU (Social-Liberal) Grațiela Gavrilescu și Horia Constantinescu, fost președinte al ANPC, au prezentat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, o inițiativă legislativă pentru susținerea fermierilor, procesatorilor și producătorilor din România. Parlamentarul umanist a prezentat, cu acest prilej, textul proiectului de lege, care prevede faptul ca diverse instituții ale statului să achiziționeze doar alimente românești, cum ar fi legumele și fructele, cu excepția situațiilor obiective, în care acest lucru nu ar fi posibil. Proiectul se referă la structuri precum spitale, cantine sociale, unități militare, penitenciare și alte instituții ale statului.

Grațiela Gavrilescu a susținut că „este un moment extrem de important, trebuie să avem grijă de sănătatea populației, de felul în care populația se alimentează, e nevoie de produse de calitate și trebuie să ne gândim foarte bine ca industria alimentară să fie protejată. Guvernul și Parlamentul ar trebui să gândească legi să protejeze producătorii autohtoni, iar producția lor să fie cât mai mare”.

 

Fostul șef al ANPC s-a alăturat umaniștilor

La rândul său, Horia Constantinescu, fost președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și autorul proiectului, a anunțat, ieri, că se înscrie în Partidul Puterii Umaniste și a explicat viziunea sa asupra proiectului. „Am lucrat aproximativ un an de zile alături de doamna Gavrilescu. Inițial, proiectul a fost gândit ca un program-pilot, pentru Constanța, apoi extins. Ideea este nu să oferim o alternativă, ci să obligăm autoritățile statului să achiziționeze produse românești”, a spus Horia Constantinescu. Fostul președinte ANPC a spus că se va alătura oficial umaniștilor, pentru a fi în aceeași formațiune politică cu Grațiela Gavrilescu, cea care l-a sprijinit în acest proiect.

Documentul a fost elaborat de deputata umanistă Grațiela Gavrilescu și de Horia Constantinescu, fost președinte al Protecției Consumatorului

 

 

×