x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PPUSL continuă să se întărească. Un alt deputat și peste 2.000 de noi membri s-au înscris în partid

PPUSL continuă să se întărească. Un alt deputat și peste 2.000 de noi membri s-au înscris în partid

de Ion Alexandru    |    29 Iun 2020   •   08:22
PPUSL continuă să se întărească. Un alt deputat și peste 2.000 de noi membri s-au înscris în partid

Partidul Puterii Umaniste se întărește cu un nou membru al Parlamentului României. Este vorba despre deputatul Eugen Durbacă, acesta aducând cu el peste 2.000 de membri noi. În perioada următoare, este posibil ca 14 organizații ale Pro România, din județul Galați, să adere la PPUSL. Iar aceasta nu este singura înscriere în partidul condus de avocatul Daniel Ionașcu, în ultimele zile. Radu Minea, președinte al Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare, a intrat, pentru prima dată, în politică, alegând, de asemenea, familia umanistă.

 
Deputatul Eugen Durbacă a decis să se înscrie în Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), revenind astfel în familia umanistă în cadrul căreia a activat în cea mai mare parte a îndelungatei sale cariere politice. Odată de noul lider umanist, organizația județeană PPUSL Galați se consolidează cu 2.000 de noi membri. Totodată Eugen Durbacă a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că 14 organizații Pro România din județul Galați urmează să se alăture PPUSL, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii conduse de avocatul Daniel Ionașcu.

Eugen Durbacă a făcut, cu acest prilej, un anunț major. “Din 51 de zone în municipiul Galați, alături de noi au venit 39 de zone, respectiv aproximativ 2.000 de membri”. Este vorba despre membri ai Pro România. “În județ, până în prezent, și-au manifestat dorința de a fi alături de noi 14 organizații, urmând să discutăm și cu ceilalți. Sunt convins că o bună parte vor trece la Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal). Sperăm că PPU (Social-Liberal), prin calitatea oamenilor, va avea un cuvânt greu de spus și la alegerile locale, și la alegerile parlamentare”, a adăugat deputatul umanist Eugen Durbacă.

 

Un alt nume important, în cadrele umaniștilor 

 Tot la finalul săptămânii trecute, Radu Minea, președinte al Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare, s-a înscris, la rândul său, în PPUSL. Domnia sa se află la prima experiență în politică și s-a alăturat umaniștilor pentru a încerca, împreună cu aceștia, să readucă domeniul cercetării științifice acolo unde îi este locul.

Radu Minea a participat la Revoluția din 1989, iar pentru contribuția sa a primit Medalia de luptător cu merite deosebite. Federația sindicală pe care o conduce a fost înființată în 1990, însumează 19 organizații sindicale și reprezintă peste 10.000 de cercetători, atât din mediul public, cât și din mediul privat.

„Opriți distrugerea cercetării științifice – dezvoltării tehnologice românești și a genocidului împotriva cercetătorilor științifici, proiectanților și personalului din cercetare. Este cel mai greu moment din istoria postdecembristă, când efectiv sectorul de activitate nu mai este reprezentat, prin desființarea ministerului și alocarea unui buget, care reflectă disprețul guvernanților față de acest sector strategic pentru economia și securitatea României, dar și de angajamentele față de Uniunea Europeană. Am rămas  mai puțin de 10% din câți eram în 1989  și suntem ținta predilectă a  unei clientele universitare organizate în grupuri de interese. Voi lupta pentru revenirea la structura de minister pentru Cercetare Științifică-Dezvoltare Tehnologică Inovare, pentru apărarea sindicatelor și a liderilor acestora, hărțuiți sau concediați pentru unica vină de a fi membrii federației și a apăra interesele celor pe care-i reprezintă. Cred că Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) poate să-i ajute pe colegele și colegii mei să își aducă aportul de inteligență necesar economiei și culturii naționale”, a transmis Radu Minea, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Mișcare importantă pe scena politică. PPUSL atrage din ce în ce mai mulți membri

×
Subiecte în articol: PPUSL Eugen Durbacă