x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preda:Ceea ce se întâmplă în Republica Centrafricană, mai misterios decât remanierea de la Bucureşti

Preda:Ceea ce se întâmplă în Republica Centrafricană, mai misterios decât remanierea de la Bucureşti

02 Sep 2010   •   00:00

Cristian Preda, eurodeputat PDL, scrie, pe blog, că ceea ce se întâmplă în Republica Centrafricană, unde preşedintele a confiscat armele unor persoane de origine cehă arestate în sud-estul ţării şi transferate apoi în capitală, este "mai misterios" decât remanierea de la Bucureşti.



"În urmă cu câteva ore, preşedintele Republicii Centrafricane, François Bozizé, a confiscat armele unor persoane de origine cehă, arestate ieri în sud-estul ţării şi transferate apoi în capitala Bangui. Armele au fost depozitate în palatul prezidenţial. Republica Centrafricană e într-o situaţie aparte: după ce a susţinut că ONU şi opoziţia i-au cerut să nu organizeze alegerile la termen (iunie 2010), Bozizé a amânat el însuşi (pentru ianuarie 2011) scrutinul, deşi comisia electorală îi ceruse să îl ţină în octombrie, susţinând că ugandezii Tongo-Tongo din Armata de rezistenţă a Domnului pun în pericol ordinea statului. De aici până la arestarea unor cehi e însă cale lungă. Unii spun că ar fi vorba despre mercenari care pregăteau un complot, alţii - despre nişte bieţi vânători rătăciţi", a scris Cristian Preda.

×