x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preda, Macovei şi Voinescu vor să depună moţiune pentru candidatura la funcţia de preşedinte PDL

Preda, Macovei şi Voinescu vor să depună moţiune pentru candidatura la funcţia de preşedinte PDL

18 Iun 2012   •   06:52
Preda, Macovei şi Voinescu vor să depună moţiune pentru candidatura la funcţia de preşedinte PDL

Vicepresedintii demisionari Monica Macovei si Sever Voinescu impreuna cu europarlamentarul PDL Cristian Preda doresc sa depuna motiune pentru functia de presedinte al PDL, la alegerile interne din 30 iunie, cand va avea loc Conventia Nationala Extraordinara a partidului.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminica seara, pentru Mediafax, ca in sedinta Colegiului Director, la care a participat ca invitat, a solicitat derogare de la criteriul vechimii prevazut in Statutul partidului, pentru candidaturile la functii in cadrul formatiunii.

El a mentionat ca a solicitat aceasta derogare intrucat nu a candidat la alegerile interne de anul trecut din PDL, spre deosebire de colegii sai Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Baconschi sau Theodor Paleologu, care au candidat atunci si care au primit de anul trecut derogare de la criteriul vechimii.

Cristian Preda a mai declarat ca el, Monica Macovei si Sever Voinescu vor initia o motiune pentru candidatura la functia de presedinte al PDL, la Conventia Nationala Extraordinara din 30 iunie. Preda a precizat ca inca nu au hotarat cine va conduce motiunea si ca se vor consulta in acest sens.

Sever Voinescu: Nicio secunda nu s-a pus problema prelungirii mandatului conducerii demisionare a PDL

Vicepresedintele demisionar al PDL Sever Voinescu sustine ca, in sedinta de duminica a Colegiului Director, nu s-a pus nicio secunda problema prelungirii mandatului conducerii demisionare a partidului, ci s-au discutat doua variante privind modul in care sa fie desemnata noua conducere.

"A fost o discutie legata de felul in care urmeaza sa desemnam noua conducere", a precizat Voinescu. El a mentionat ca au fost discutate doua variante, prima - care a avut si castig de cauza - a fost cea a organizarii Conventiei Nationale Extraordinare.

Voinescu a precizat ca cealalta varianta, sustinuta si de el, a pornit de la faptul ca in Statutul PDL nu este prevazut ce se intampla atunci cand intreaga conducere a partidului, in frunte cu presedintele, demisioneaza.

Sever Voinescu a explicat ca propunerea facuta a fost de a merge in CNC pentru a se face o modificare la Statut astfel incat sa se prevada ca, intr-o astfel de situatie, sa fie ales "un directorat" care sa conduca partidul pana la alegerea noii conduceri.

"Nu a fost vorba despre prelungirea de mandate. Nicio secunda nu s-a luat in discutie sa mai stea conducerea demisionara", a subliniat Voinescu.

Presedintele demisionar al PDL Emil Boc a anuntat, duminica seara, ca la Colegiul Director al PDL s-a aprobat derogarea de vechime de la Statutul partidului pentru a candida la functiile de conducere, aratand ca ar putea candida la Conventia Nationala toti cei care sunt membri de partid.

"Astazi s-a aprobat derogarea de vechime pntru cei care doresc sa candideze pentru o functie de conducere, inclusiv pentru functia de presedinte al partidului. Aceasta derogare s-a acceptat si la Conventia Nationala din mai 2011 si astazi , Colegiul Director a aprobat o asemnea derogare", a precizat Emil Boc, mentionand ca este vorba de o cutuma.

Consiliul National de Coordonare va stabili calendarul depunerii candidaturilor, a mai anuntat Boc.

Presedintele demisionar al PDL Emil Boc a declarat, duminica seara, ca o conventie nationala extraordinara a PDL va avea loc pe 30 iunie, iar marti urmeaza sa aiba loc o sedinta a Consiliului National de Coordonare (CNC) al partidului.

Presedintele demisionar a spus ca la conventie vor participa 1450 de delegati si ca de organizarea acesteia se va ocupa un comitet format din noua persoane, apartinand filialelor cu cele mai bune rezultate in alegerile locale.

×