x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul acuză PNL, iar liberalii Guvernul

Premierul acuză PNL, iar liberalii Guvernul

de Marius Gîrlașiu    |    18 Aug 2015   •   20:56
Premierul acuză PNL, iar liberalii Guvernul

Victor Ponta susţine că, deşi au votat legea care prevede că Guvernul nu mai organizează alegeri parţiale, liberalii se fac că plouă, la fel ca în cazul Codului Fiscal. PNL a reacţionat dur: „Ponta sfidează dreptul la vot al românilor”.

„Ca şi la Codul Fiscal, întâi votează ceva şi pe urmă spun la televizor exact invers”, i-a criticat Ponta pe liberali. Premierul spune că liberalii au votat în unanimitate noile legi electorale (privind alegerile locale şi parlamentare) care prevăd că nu se mai fac alegeri parţiale pentru mandatele vacante, dar au depus chiar şi aşa plângere penală împotriva Guvernului pentru abuz în serviciu.

PNL deţine şi preşedinţia Comisiei pentru Legile electorale prin deputatul Mihai Voicu. Liberalii susţin că deciziile judecătoreşti au fost date înainte de modificarea legis-laţiei în Parlament. „Fie au uitat ce au votat, fie încearcă în mod deliberat să manipuleze opinia publică”, a reacţionat oficial PSD.

Liberalii se apără şi îl acuză pe Victor Ponta că a sfidat dreptul la vot al românilor alegând să nu organizeze alegeri parţiale pentru mandatele vacante în ciuda faptului că există trei decizii ale unor instanţe din România care au incriminat Guvernul pentru abuz de putere.

„PNL a susţinut nevoia unei noi legislaţii electorale, însă nu poate admite că premierul Victor Ponta a obstrucţionat permanent organizarea alegerilor parţiale”, susţin liberalii.
 

×