x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Nicolae Ciucă îl schimbă pe Valeriu Gheorghiță de la șefia CNCAV

Premierul Nicolae Ciucă îl schimbă pe Valeriu Gheorghiță de la șefia CNCAV

01 Mar 2022   •   22:23
Premierul Nicolae Ciucă îl schimbă pe Valeriu Gheorghiță de la șefia CNCAV

Dr Valeriu Gheorghiță nu mai este președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

Premierul Nicolae Ciucă a luat decizia să îl schimbe pe Valeriu Gheorghiță de la conducerea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-COVID-19. Decizia semnată de premier a fost publicată marți seara. Noul președinte CNCAV este dr. Andrei Baciu, Secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Valeriu Gheorghiță spunea în martie 2021 că nu are intenția să demisioneze de la conducerea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-COVID-19 și că va pleca din funcție doar atunci când premierul îi va cere acest lucru.

”Nu m-am autonumit în această calitate de președinte al Comitetului Național de vaccinare și nu îmi voi da demisia decât atunci când voi fi eventual înlocuit la propunerea premierului, în coordonarea căruia mă aflu. Această campanie nu trebuie să se oprească la un singur om, nu trebuie să se oprească la mine, eu vă asigur că am făcut alături de echipa mea tot ce am știut mai bine,” a explicat Gheorghita.

Medicul Valeriu Gheorghiţă are 39 de ani, a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel. Rezidenţiatul l-a făcut la Institutul ”Matei Balş” din București. Din 2012, lucrează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”, mai întâi ca medic specialist în boli infecţioase şi apoi ca medic primar. Din 2016, este asistent universitar.

×