x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul propune suspendarea protestelor până după alegeri

Premierul propune suspendarea protestelor până după alegeri

08 Oct 2009   •   00:00

Emil Boc a anunţat, astăzi, că a propus partenerilor sociali un moratoriu pentru suspendarea protestelor până la 6 decembrie 2009, ca o formă de responsabilitate faţă de România, în contextul politic actual şi în perspectiva campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Primul ministru a asigurat că Executivul se va consulta permanent cu sindicatele şi patronatele în privinţa salariului minim, proiectului Pactului Naţional pentru Locuri de Muncă şi Stabilitate Socială, reformei pensiilor, bugetului pe 2010, modificării Legii salarizării unitare şi elaborării Legii responsabilităţii fiscale, dar şi pe alte teme sectoriale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale este programat pentru 22 noiembrie, iar al doilea tur pe 6 decembrie.

Premierul Emil Boc a participat aproape o oră la discuţiile de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) cu liderii confederaţiilor sindicale şi patronale pe tema majorării salariului minim pe economie şi a Pactului Naţional pentru Ocupare, informează Mediafax.

Întâlnirea de la MMFPS continuă, ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, şi secretarul de stat Valentin Mocanu discutând cu partenerii sociali despre stabilirea salariului minim garantat în plată pentru 2010.

Totodată, vor începe negocierile cu partenerii sociali pentru încheierea Pactului Naţional pentru Ocupare şi Stabilitate Socială, care va include o serie de măsuri menite să acorde protecţie şi sprijin salariaţilor, să asigure păstrarea locurilor de muncă în condiţii de sănătate şi securitate şi să impună politici salariale coerente.

În cadrul dialogului tripartit se va discuta şi despre elaborarea unor politici de dezvoltare economică sustenabilă.

Ministrul interimar al Muncii a avut, marţi, întâlniri separate cu reprezentanţii sindicatelor şi cu cei ai patronatelor. Premierul Emil Boc a participat, pentru scurt timp, la cele două întâlniri. (V.A.)


×
Subiecte în articol: politic