x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul român și președintele Emiratelor Arabe Unite, discuții pe teme de energie și investiții

Premierul român și președintele Emiratelor Arabe Unite, discuții pe teme de energie și investiții

22 Iun 2022   •   09:00
Premierul român și președintele Emiratelor Arabe Unite, discuții pe teme de energie și investiții

Diversificarea resurselor de aprovizionare cu petrol și gaze, în contextul embargoului european față de livrările rusești de petrol și produse petroliere a fost una din temele discuțiilor dintre premierul român Nicolae Ciucă și șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a efectuat, în perioada 20-21 iunie, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. Cu această ocazie, premierul României a avut o întrevedere, la Abu Dhabi, cu A.S. Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele E.A.U. și cu A.S. Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-președintele și prim-ministrul E.A.U.

Discuțiile au vizat dezvoltarea și consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic și sectorial între cele două state. În cadrul întrevederii, au fost abordate teme importante și prioritare pentru Emiratele Arabe Unite și pentru România, precum și subiecte de interes regional și internațional.

Principalele teme au vizat proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii și IT.

Totodată, au fost abordate și oportunitățile de investiții în România în domeniul energiei regenerabile, atât off-shore, cât și on-shore.

Vizita a precedat cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite care are loc în perioada 21-22 iunie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă