x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Ungariei: Dăncilă este un politician serios; preşedintele Iohannis - consecvent

Premierul Ungariei: Dăncilă este un politician serios; preşedintele Iohannis - consecvent

27 Iul 2019   •   14:40
Premierul Ungariei: Dăncilă este un politician serios; preşedintele Iohannis - consecvent

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că Viorica Dăncilă este "un politician serios" şi că, dacă ar avea "un background, ar putea face foarte multe lucruri mai bune pentru ţară".

"Discut cu doamna prim-ministru la Bruxelles şi la alte diferite foruri internaţionale şi credeţi-mă că este un politician serios şi, dacă ar avea un background, atunci ar putea face foarte multe lucruri mai bune pentru ţară", a susţinut Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale.

Premierul Ungariei a apreciat şi rolul pe care preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a avut în "stoparea preluării Consiliului Europei de către omul lui Soros". "Dacă preşedintele român nu ar fi fost consecvent şi nu ar fi sprijinit decizia UE, dacă el nu ar fi fost consecvent, atunci noi nu am fi putut stopa preluarea Consiliului de către omul lui Soros, deci acest lucru nu ar fi fost posibil. Aşa văd acum situaţia româno-maghiară", a spus premierul de la Budapesta.

Cât priveşte relaţiile oficiale româno-ungare, Viktor Orban a punctat că problema nu o reprezintă "calităţile sau intenţiile conducătorilor", ci existenţa unui haos în politica românească.

"Problema nu e cu calităţile sau intenţiile conducătorilor, ci nu s-a reuşit montarea unei maşinării politice potrivite care să asigure o pregătire şi o realizare a unei politici. Politica românească nu e într-o situaţie decisivă, ci e o nesiguranţă permanentă, vă pregătiţi acum consecutiv de mai multe alegeri. Deci, sunt pentru întâlnirile la vârf, au sens, dar atunci când vom putea să aducem decizii bune. Din cauza haosului din viaţa politică din România, trebuie să vedem cine reprezintă pe cine, pe ce, cine ce putere are şi dacă cineva promite ceva să şi respecte. Deci, e inutil ca să avem întâlniri goale, doar protocolare, care, eventual, să slujească politica naţională românească. Trebuie să mai aşteptăm până se nasc aceste condiţii", a afirmat Viktor Orban.

Premierul Ungariei a susţinut o prelegere, sâmbătă, la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, alături de Laszlo Tokes - preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania şi de Nemeth Zsolt - preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, care a moderat discuţia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viktor Orban