x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică După Turneul din Africa, Președintele Klaus Iohannis merge la Conferința COP 28 din Dubai

După Turneul din Africa, Președintele Klaus Iohannis merge la Conferința COP 28 din Dubai

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2023   •   14:11
După Turneul din Africa, Președintele Klaus Iohannis merge la Conferința COP 28 din Dubai
Sursa foto: Presidency.ro

După turneul din Africa, președintele Klaus Iohannis se pregătește să participe la Conferința Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP 28) în Dubai. După întoarcerea în țară, Iohannis va rămâne în România aproximativ o săptămână înainte de a pleca spre destinația următoare.

La Consiliul European din 26-27 octombrie, liderii UE au abordat subiectul schimbărilor climatice și au subliniat eforturile Uniunii Europene în ceea ce privește această problemă urgentă. Acum, președintele Iohannis se pregătește să participe la COP 28, unde va susține un discurs în cadrul evenimentului desfășurat la Madinat Jumeirah Conference Centre din Dubai, pe 4 decembrie.

Turneul din Africa a avut loc în perioada 14-23 noiembrie și a inclus vizite în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania, Republica Cabo Verde și Republica Senegal. În timpul acestor întâlniri, șeful statului român a discutat aspecte importante legate de cooperarea bilaterală și de problemele globale, inclusiv cele legate de schimbările climatice.

 

×
Subiecte în articol: Conferința COP 28 Dubai