x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele PDL Sector 1, demis de Udrea pentru că-l susţine pe Blaga

Preşedintele PDL Sector 1, demis de Udrea pentru că-l susţine pe Blaga

de Adriana Duţulescu    |    17 Mar 2011   •   19:37

După ce mai mulţi lideri de filiale ai PDL şi-au retras susţinerea faţă de candidatura lui Vasile Blaga la şefia partidului (ultimul fiind Gheorghe Flutur), aripa Boc-Udrea face presiuni şI asupra celor rămaşI alături de fostul ministru de interne pentru a trece pe lista susţinătorilor premierului.

Presiunile sunt radicale, chiar astăzi preşedintele organizaţiei PDL Sector 1, deputatul Bogdan Cantaragiu fiind demis din funcţie în urma unei şedinţe convocată de urgenţă de Biroul de conducere al filialei. Motivul demiterii lui Cantaragiu a fost acela că şi-a anunţat susţinerea faţă de candidatura lui Vasile Blaga la preşedinţia PDL, în ciuda faptului că Elena Udrea, preşedinte al PDL Bucureşti, a anunţat sprijinul Capitalei pentru Emil Boc.

Motivul oficial al demiterii a fost implicarea lui Cantaragiu în dosarul de şantaj al deputalului Dan Păsat. Înainte de convocarea şedinţei conducerii PDL Sector 1, organizaţia de tineret a PDL a emis un comunicat în care anunţa că va strânge semnnături pentru demiterea lui Cantaragiu, din cauză că acesta "nu mai are autoritatea morală să conducă organizaţia”, ca urmare a faptului că este cercetat penal. "Şeful PDL Sector 1, Bogdan Cantaragiu  a fost audiat deja de DNA si împotriva lui s-a început urmărirea penală in baza articolului 13 din legea 78/2000.

Procurorii spun ca, prin ajutorul dat lui Pasat la obţinerea unor contracte, actualul şef al PDL Sector 1, Bogdan Cantaragiu, s-ar face vinovat nu de complicitate la santaj, ci de o infractiune asimilata infractiunilor de corupţie.

Potrivit legii 78/2000, secţiunea 3, articolul 13, fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid sau într-un sindicat ori într-o asocitie fără scop lucrativ sau fundatie si care foloseşte influenţa ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Tinerii din PDL Sector 1 se întreabă dacă mai are Bogdan Cantaragiu autoritatea morala sa conducă aceasta organizaţie. Poate fi respectat, pretuit si ascultat de oamenii care au muncit mulţi ani pentru PDL  Sector 1. Cu Bogdan Cantaragiu in frunte, mai poate PDL Sector 1 sa convingă pe cineva sa i se alăture ?

Drept urmare noi am început sa strangem semnături pentru demiterea acestui om din fruntea PDL Sector 1, semnături pe care le vom inainta conducerii centrale a PDL!", se arăta în comunicatul OTPDL.

×