Partidul Mişcarea Populară (PMP) este pregătit să meargă pe cont propriu la alegerile locale, în toate localităţile din ţară, însă lansează invitaţia către PNL şi USR să creeze, acolo unde este posibil, alianţe pentru primării şi pentru consiliile locale, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.
"Noi nu ne temem nici de anticipate, nici de alegerile locale, suntem pregătiţi să mergem singuri în toate localităţile României, dar pentru că nu s-a reuşit cu revenirea la alegerea primarilor în două tururi şi există pericolul ca în multe judeţe - PSD are 28 de preşedinţi de consiliu judeţean -, pentru că există vot într-un singur tur, vot uninominal, este esenţial ca partidele de dreapta să-şi dea mâna şi să aibă candidaţi comuni. Altfel facem jocul PSD şi nu va avea nimeni nicio scuză dacă nu ne aşezăm până la 1 martie, să stabilim clar. Nu poţi să mergi în bătălie la Consiliul Judeţean Giurgiu, Dolj sau Olt cu candidaţi separaţi, pentru că este clar că faci cadou PSD-ului. Inclusiv la Prahova este recomandabilă o asemenea discuţie", a afirmat Tomac, după şedinţa Colegiului Naţional al PMP.
În caz contrar, a adăugat acesta, formaţiunea pe care o conduce va avea candidaţi proprii în toate judeţele.
"Să nu aud, după ce ne înregistrăm candidaţii, vreun fariseu să vină să acuze PMP că risipeşte voturile dreptei. Ori facem o înţelegere onestă înainte, în caz contrar, fiecare va merge pe cont propriu şi va încerca să-şi justifice potenţialul electoral. Invitaţia noastră este către PNL şi USR să creăm, acolo unde este posibil, alianţe şi pentru primării, şi pentru candidaţii la consiliul judeţean. În caz contrar, noi vom merge singuri peste tot, avem candidaţi foarte buni, pregătiţi pentru judeţele şi municipiile mari", a punctat liderul PMP.
Eugen Tomac a precizat că, deocamdată, nu a avut negocieri concrete pe acest subiect cu partidele menţionate.
"Avem un calendar care se implementează cu o viteză foarte mare, legat şi de locale şi de alegerile anticipate. În două-trei săptămâni trebuie să strângem deja semnăturile. Şi aşa este foarte târziu. Dacă nu se va face, nu are dreptul nimeni să vină să-i reproşeze PMP că nu a fost deschis pentru un asemenea proiect", a spus Tomac.
Preşedintele PMP a menţionat că formaţiunea pe care o conduce are pregătiţi, la alegerile locale, 2.500 de candidaţi pentru primării, 1300 de candidaţi pentru consiliile judeţene şi aproape 35.000 pentru consiliile locale. El a adăugat că sunt şi judeţe unde rezultatele organizaţiilor PMP sunt mai slabe, fapt pentru care au fost stabilite o serie de condiţii pentru acestea.
"Există şi judeţe unde colegii nu reuşesc să-şi atingă target-ul stabilit şi legat de candidaţi şi legat de organizare şi acolo am tras concluziile potrivite, am dat nişte termene precise pentru a veni cu explicaţii fiecare şi partidul, după 1 martie, îi va înlocui pe cei care nu ating acest target. Pentru noi este esenţial să intrăm în bătălie cu oameni reali, pregătiţi de această luptă, pentru că discutăm de un vot politic, fie că e vorba de consiliul judeţean, fie de consiliu local sau, în cazul în care vor fi anticipate, alegerile generale sunt la fel de importante. Target-ul nostru este să avem cât mai multe organizaţii de 10% sau aproape de 10%", a precizat el.