x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prima DECIZIE MAJORA a noului guvern! Ce urmeaza? O VACANTA!

Prima DECIZIE MAJORA a noului guvern! Ce urmeaza? O VACANTA!

de Dan Constantin    |    12 Noi 2015   •   10:18
Prima DECIZIE MAJORA a noului guvern! Ce urmeaza? O VACANTA!

CALENDARUL POLITIC AL SAPTAMANII VIITOARE( 16-22 NOIEMBRIE) va fi ocupat cu formalitatile instalarii noului guvern.Pana marti 17noiembrie ar urma ca noul cabinet Ciolos sa fie validat de Parlament, urmand depunerea juramantului si îvestirea la Palatul Cotroceni . Apoi fiecare ministru isi va lua postul in primire prin scurte prezentari la locul de munca.

Nu este clara inca STRUCTURA cabinetului Ciolos. Surse din Palatul Cotroceni ne-au declarat ca nu va mai fi pastrata formula impusa din ratiuni politice de echilibrare a coalitiei cu postul de viceprim ministru cu probleme de securitate nationala si ministru de interne.Un fotoliu cu ghinion, care a fost motivul formal al ruperii USL, prin neaceptarea lui Klaus Iohannis pe acest post si urmata de necesitatea fixarii UNPR , prin Gabriel Oprea,intr-o pozitie mai galonata. In schimb poate apare o entitate distincta pentru dialogul cu societatea civila.Circula si varianta reinfiintarii Ministerului Lucrarilor Publice , logic necesar pentru coordonarea unitara a programelor de infrastructura .La fel,atributiile Ministerului Fondurilor Europene pot fi transferate catre Ministerul Finantelor, ce poate deveni un mega minister prin cuplarea cu Ministerul Economiei, intr-o formula care a mai functionat.

Dacian Ciolos nu este insa adeptul transformarii radicale a structurilor guvernamentale, asumandu-si o sarcina limitata in timp, in conditiile unui Parlament care isi schimba majoritatile usor la impulsuri exterioare.

Dupa saptamana formarii si instalarii guvernului,in prima sedinta a acestuia se va stabili si programul unei mini vacante.PRIMA DECIZIE MAJORA A EXECUTIVULUI va fi anuntul ca Romania va intra intr-un mic CONCEDIU in perioada 28 noiembrie -1 Decembrie. Luni, 30 noiembrie este Sf Andrei, decretat Sarbatoare din 2012, prin decizia Parlamentului,la propunerea deputatului PSD Victor Socaciu, iar 1 Decembrie este Ziua Nationala .

×