x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prima declarație a lui Traian Băsescu după o lungă tăcere

Prima declarație a lui Traian Băsescu după o lungă tăcere

07 Sep 2018   •   18:05
Prima declarație a lui Traian Băsescu după o lungă tăcere

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri, la Neptun, că partidele din Opoziţie trebuie să fie unite începând cu europarlamentarele, alegeri pe care dacă PSD le-ar câştiga la o diferenţă mare faţă de a doua formaţiune politică din clasament, atunci social-democraţii vor avea "vânt în pânze" până în anul 2020. 

Potrivit lui Băsescu, Opoziţia trebuie să aibă ca obiectiv câştigarea europarlamentarelor cu cel puţin un mandat în plus faţă de PSD. 

"Nu există altă soluţie, şi nu pentru alegerile legislative, pentru acum, pentru europarlamentare, care vin primele. Imaginaţi-vă că PSD -ul ar câştiga europarlamentarele la diferenţă destul de mare de al doilea partid. Păi au vânt în pânze până în 2020. Declicul trebuie să fie europarlamentarele şi asta înseamnă să ne grupăm, mai ales că PMP şi PNL fac parte din aceeaşi familie europeană, USR încă nu are o familie, ar trebui să ne grupăm şi să avem ca obiectiv să batem măcar cu un mandat PSD-ul. PSD-ul trebuie bătut acum, la europarlamentare, dacă vrem să creăm premise ca dreapta să dea un preşedinte la alegerile prezidenţiale şi dreapta să poată câştiga alegerile din 2020. Altfel, fără unitatea opoziţiei, eşecul este previzibil", a răspuns Băsescu întrebării unei tinere din PMP, cu privire la necesitatea unităţii Opoziţiei. 

Preşedintele onorific al PMP, Traian Băsescu, a participat la Şcoala politică de vară a Organizaţiei de Tineret a PMP, eveniment care se desfăşoară în perioada 7-9 septembrie, în staţiunea Neptun. AGERPRES

×