x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Propunerea prin care prima zi de şcoală este zi liberă pentru părinţi a fost adoptată tacit de Senat

Propunerea prin care prima zi de şcoală este zi liberă pentru părinţi a fost adoptată tacit de Senat

de Agerpres    |    31 Mar 2014   •   16:56
Propunerea prin care prima zi de şcoală este zi liberă pentru părinţi a fost adoptată tacit de Senat
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Propunerea legislativă a senatorului Constantin Popa care prevede ca prima zi de an şcolar să fie declarată zi liberă pentru părinţi a fost adoptată tacit de Senat.

Propunerea de lege privind declararea zilei de început de an şcolar - zi liberă pentru părinţi primise în Comisia pentru muncă, în unanimitate, un raport favorabil.

Potrivit propunerii, respectiva zi liberă acordată părinţilor va fi recuperată până la sfârşitul anului calendaristic printr-un acord angajat-angajator, specific contractului individual de muncă din sistemul public sau privat.

În expunerea de motive, iniţiatorul precizează că prima zi de şcoală coincide cu o zi lucrătoare, motiv pentru care "există foarte multe cazuri în care părinţii sunt nevoiţi să se învoiască sau să îşi ia concediu fără plată sau, mai rău, sunt sancţionaţi de angajatori că întârzie la muncă".

"Festivităţile de deschidere a noului an şcolar sunt pregătite cu mare grijă de cei care le vor îndruma paşii elevilor. Oriunde în ţară, părinţii merg împreună cu cei mici la grădiniţă sau la şcoală. Din acest punct de vedere, toţi părinţii ar trebui să fie liberi în această zi, pentru a fi lângă copii lor. În ceea ce priveşte îmbunătăţirea nivelului de trai al fiecărui copil, toate măsurile financiare propuse până în prezent pentru mărirea alocaţiei nu şi-au găsit rezolvare", se arată în documentul citat.

Propunerea de lege, care are un caracter ordinar, urmează a fi transmisă în forma iniţiatorului Camerei Deputaţilor, care este decizională în acest caz.

×
Subiecte în articol: zile libere prima zi de scoala