x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primăria din Deveselu, câştigată de candidatul PP-DD: "Voi fi un Radu Mazare al comunei"

Primăria din Deveselu, câştigată de candidatul PP-DD: "Voi fi un Radu Mazare al comunei"

15 Iun 2012   •   08:40
Primăria din Deveselu, câştigată de candidatul PP-DD: "Voi fi un Radu Mazare al comunei"

Primaria din Deveselu, jud. Olt, comuna unde va fi amplasat scutul antiracheta american, a fost castigata de candidatul PP-DD Ion Aliman. El a fost ales primar cu peste 54% din voturi, principalul sau contracandidat, primarul in functie Gheorghe Beciu (PSD), pierzand dupa ce a condus localitatea timp de 12 ani consecutiv, relateaza Agerpres.

Ion Aliman a fost votat de peste 950 de cetateni din Deveselu, diferenta de voturi dintre Aliman si urmatorii doi clasati, Gheorghe Beciu si Alexandu Copilescu, fiind de 264, respectiv 609 voturi.

Noul primar al comunei Deveselu are 49 de ani, este casatorit, are un copil, ofiter de marina, capitan secund pe nava condusa de tatal sau, 'Steaua Deltei'. Ion Aliman este ofiter de marina de 30 de ani, in ultimii 20 fiind capitan de nava de pasageri, una dintre cele doua nave de pasageri romanesti de pe Dunare.

Ion Aliman a declarat, luni, ca va renunta la marina pentru primarie si ca va fi "un Mazare al comunei Deveselu" prin faptul ca va incerca sa isi apropie cetatenii si pentru ca nu va raspunde comenzilor politice.

"Dau marina pe primarie pentru ca vreau sa raman acasa, a fost de ajuns cat am lucrat pe nava. Am facut performanta in marina, am muncit cu placere, dar acum vreau sa fac performanta si in comuna Deveselu. Voi fi un Radu Mazare al comunei, ma refer la modul cum se comporta acesta, degajat, aproape de oameni si fara sa raspunda comenzilor politice. Voi asculta mai mult vocea oamenilor din comuna decat vocea partidului", a spus noul primar din Deveselu.

Acesta a mai spus ca vrea sa schimbe mentalitatile cetatenilor din comuna, sa-i ajute pe aceia care au probleme, sa stimuleze crearea de locuri de munca si angajarea localnicilor in proiectele care se vor derula in urmatorii ani in baza militara (lucrari de constructii).

"Vreau sa schimb modul cetatenilor de a privi lucrurile, nu vreau sa dezamagesc, pentru ca oamenii mi-au dat incredere votandu-ma in numar asa de mare. Voi incerca sa mi-i apropii si pe cei care nu m-au votat si pe cei care au votat alti candidati, sa schimbam localitatea", a adaugat Ion Aliman.

El a comparat perioada campaniei electorale cu "o lupta in transee, dura, murdara" si crede ca a iesit invingator in mod detasat pentru ca alegatorii au vrut sa schimbe atat conducerea primariei, cat si aspectul localitatii si conditiile de trai. Prezenta la vot la Deveselu a fost de peste 70%.

Contracandidatul luil Aliman si primarul in functie, Gheorghe Beciu a precizat ca nu va renunta la viata publica, pentru ca mai are multe de facut in comuna.

"Imi duc proiectele mai departe. Imi sustin proiectele legat de baza militara din Deveselu si de utilitatile pentru comunitatea Deveselu, alimentarea cu apa, reteaua de canalizare, modernizare de drumuri sau alimentare cu gaze", a spus Gheorghe Beciu.

'Ducem negocieri in Consiliul Local si s-ar putea sa devin viceprimar. Dar, chiar daca nu am sa devin, eu in calitate de consilier local o sa ma implic", a conchis Beciu.

×