x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad: "Am convingerea că vom obţine autonomia ţinutului secuiesc, întrebarea este când o vom obţine?"

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad: "Am convingerea că vom obţine autonomia ţinutului secuiesc, întrebarea este când o vom obţine?"

24 Noi 2012   •   17:46
Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad: "Am convingerea că vom obţine autonomia ţinutului secuiesc, întrebarea este când o vom obţine?"

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, afirmă că cei care solicită autonomia ţinutului secuiesc nu cer nimic din ceea ce nu există în alte regiuni din Europa, declarându-se convins că autonomia se va obţine, însă nu ştie când.
  
Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, aflat, sâmbătă, la mitingul organizat de PPMT pentru autonomia ţinutului secuiesc, a declarat jurnaliştilor că UDMR a fost prezentă la miting deoarece a fost vorba despre o acţiune de solidaritate faţă de autonomie, conform Mediafax.
  
"Este o acţiune de solidaritate faţă de autonomie, o autonomie pe care o dorim cu toţii, şi cei de la UDMR, şi cei de la alte formaţiuni, toţi secuii din ţinutul secuiesc. Am convingerea că vom obţine autonomia, întrebarea este când o vom obţine?", a afirmat liderul UDMR Sfântu Gheorghe.
  
Antal a adăugat că prin autonomie maghiarii vor să trăiască liber pe pământul lor natal şi vor ca limba maghiară să fie oficială nu doar în UE, ci şi în ţinutul Secuiesc.
  
"Dorim să trăim liberi pe pământul nostru natal, dorim ca limba noastră să fie limbă oficială nu numai în Uniunea Europeană şi la Bruxelles, ci şi pe pământul nostru natal. Dorim să gestionăm fondurile pe care cetăţenii care trăiesc în această zonă le plătesc ca impozite, să le gestionăm mult mai eficient decât o fac cei din Bucureşti. Pur şi simplu vrem o regiune autonomă aşa cum au alţi cetăţeni din Uniunea Europeană. Nu dorim nimic din ceea ce nu există în alte regiuni şi pentru alte comunităţi din Europa", a afirmat preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe.
  
La rândul său, preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, a declarat că formaţiunea pe care o conduce nu se va opri până când nu va obţine legiferarea statutului special al ţinutului Secuiesc şi a autonomiei culturale a comunităţii maghiare din Transilvania.
  
"Nu ne vom opri până când nu vom legifera statutul special al ţinutului secuiesc, până nu vom legifera autonomia culturală a comunităţii maghiare din Transilvania şi până nu vom putea ajunge la o înţelegere cu majoritatea. (...) Vom uza toate mijloacele democratice care există ca să sensibilizăm majoritatea, să găsim parteneri în majoritate şi pe urmă să facem cadrul legal şi constituţional pentru doleanţele noastre", a spus Toro. (antena3.ro)

×