x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primarul general interimar, Ştefănel-Dan Marin: Liberalii vor schimbarea mea; unii vor să dea iama la frigider

Primarul general interimar, Ştefănel-Dan Marin: Liberalii vor schimbarea mea; unii vor să dea iama la frigider

23 Noi 2015   •   22:05
Primarul general interimar, Ştefănel-Dan Marin: Liberalii vor schimbarea mea; unii vor să dea iama la frigider
Sursa foto: Marin Stefanel Dan / Foto: B365.ro

Primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel-Dan Marin, a declarat luni seară, pentru AGERPRES, că liberalii din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) vor schimbarea sa din funcţie şi că unii vor "să dea iama la frigider".

"Din câte ştiu eu, da. Nu ştiu dacă neapărat de la PSD, dar din câte ştiu eu de la PNL", a precizat Ştefănel-Dan Marin, întrebat despre zvonurile cu privire la schimbarea sa din funcţie, arătând că nu ştie motivul, doar că aceştia vor "să dea iama în frigider".

"După ce se rezolvă anumite probleme, este uşor să spui: gata, ne-am făcut treaba şi venim noi, băieţi simpatici. (...) Nu i-am văzut niciodată (pe unii consilieri - n.r.) stând alături de mine nici în discuţiile cu RADET, nici în discuţiile cu ELCEN, nu i-am văzut stând alături de mine în lucruri esenţiale pentru Bucureşti, mai ales că am trecut totuşi printr-un accident, poate cel mai tragic accident din '77 încoace, şi nu am văzut pe niciunul care să vină să propună ceva pentru. Toată lumea ştie să facă declaraţii la televizor, toată lumea vrea să fie băiat simpatic, fiecare dintre ei, personal, în schimb, după ce apele s-au liniştit şi a venit Ştefănel să facă un pic ordine în primărie, ca să pot să dau nişte directori mari afară, acum s-au trezit şi ei că am vrea şi noi un pic la frigider. Nu se poate, că frigiderul îl ţin închis şi aşa vă rămâne până în iunie, închis pentru toată lumea", a afirmat, pentru AGERPRES, edilul interimar.

Ştefănel-Dan Marin a anunţat că nu participă la şedinţa CGMB de marţi.

"Eu, mâine, la şedinţa de la ora 15,00 convocată de PNL, nu particip, pentru că nu este convocată de mine, eu am convocat şedinţa de joi ordinară, în care am pus lucruri serioase pe ordinea de zi, printre care şi bugetul RADET", a explicat primarul interimar.

El a menţionat că nu are o problemă cu retragerea sa de la primărie, dacă cineva îl acuză că a făcut lucruri ilegale sau în defavoarea cetăţenilor.

"Nu am o problemă să mă retrag de la primărie în condiţiile în care cineva mă poate acuza sau suspecta cum că am făcut lucruri ilegale sau că nu am făcut lucruri bune în favoarea bucureşteanului. Dacă cineva mă acuză, vreau să îmi şi arate (...). Oamenii ştiu foarte bine ce am făcut şi instituţiile ştiu foarte bine ce am făcut. (...) Dacă oamenii nu au înţeles că sistemul s-a schimbat şi că lumea vrea să şi muncim, oamenii o să răspundă. Dacă am reuşit să dau afară câte un director în fiecare săptămână, nu mă opresc aici, mai am de dat afară şi o să-i dau afară. Cine nu înţelege că s-a terminat perioada anilor 2000, este liber să plece acasă", a adăugat Ştefănel-Dan Marin.

Un proiect care conţine prevederi referitoare la organizarea şi funcţionarea CGMB va fi discutat de consilierii municipali în şedinţa CGMB de marţi.

Potrivit proiectului, consilierii nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes patrimonial fie direct, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, în problema supusă dezbaterii.

De asemenea, se arată că durata mandatului viceprimarului este egală cu durata mandatului CGMB, în cazul în care mandatul Consiliului sau al consilierului încetează înainte de expirarea duratei normale de 4 ani, încetează de drept şi mandatul viceprimarului, fără vreo altă formalitate, schimbarea din funcţie a oricărui viceprimar se poate face prin hotărâre adoptată cu votul a două treimi din numărul consilierilor în funcţie, la propunerea motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor în funcţie.

Sursa: Agerpres

×