x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Principele Radu: Dacă nu se termină circul politicianist, o să se termine pâinea pentru mulţi oameni

Principele Radu: Dacă nu se termină circul politicianist, o să se termine pâinea pentru mulţi oameni

21 Mai 2009   •   00:00

Principele Radu, candidat la preşedinţia României, susţine că politicienii care conduc România se preocupă prea mult de sărbători câmpeneşti şi lansări electorale şi îi acuză de "iresponsabilitate, obtuzitate şi egoism" în această perioadă de criză.



"Patru greşeli au agravat criza economică în perimetrul românesc, toate strict determinate de iresponsabilitate, obtuzitate şi egoism. Prima este incapacitatea liderilor de a lua în calcul prognozele şi de a proiecta durabil în domeniul economic şi financiar. A doua este votarea unor legi pentru scopuri pur electorale sau servind interesele câtorva în detrimentul tuturor celorlalţi. A treia este introducerea, într-un moment nepotrivit, a unor reglementări fiscale restrictive de tipul impozitului forfetar, care îngreunează, dacă nu distruge, în condiţii de criză economică, viaţa multor întreprinderi mici. A patra, şi poate cea mai gravă, este management politic clientelar al banilor publici", a declarat candidatul.

El a mai arătat că, de la declanşarea crizei economice, "două tendinţe puternic dăunătoare pentru societate se accentuează pe zi ce trece", respectiv funcţionarea tot mai puţin performantă a autorităţilor publice şi decuplarea periculoasă dintre stat şi societate.
"Nu este momentul serbărilor câmpeneşti, al interminabilelor lansări electorale, nu este nici un motiv de petrecere. Dacă nu se termină circul politicianist, o să se termine pâinea, pentru prea mulţi dintre oamenii acestei ţări", a mai spus Principele Radu.

În opinia sa, creşterea economică relativă din ultimii 8-9 ani a făcut ca oamenii să ignore promisiunile neonorate ale politicienilor, dând astfel naştere "două lumi, una în care cei care au frâiele ţării promit şi nu fac şi alta în care oamenii sunt obişnuiţi să-şi rezolve singuri problemele, adesea dincolo de legi, pentru că din partea liderilor şi a instituţiilor a pierdut orice speranţă".
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic