x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prioritatea zero a noului Guvern: Numirea procurorilor și a comisarului european

Prioritatea zero a noului Guvern: Numirea procurorilor și a comisarului european

de Ion Alexandru    |    05 Noi 2019   •   07:45
Prioritatea zero a noului Guvern: Numirea procurorilor și a comisarului european

Imediat după ce a primit votul de învestitură, noul premier Ludovic Orban și-a nuanțat prioritățile imediate pe care le are în vedere în calitate de nou șef al Executivului. „Reprezintă o prioritate pentru PNL procedura de numire a procurorilor-șefi ai Parchetelor. Cătălin Predoiu, după preluarea portofoliului, va prezenta procedura. Va fi o procedură transparentă, prin care orice magistrat va putea fi evaluat corect”, a anunțat Orban. Acesta mai precizează că toate recomandările MCV trebuie transpuse în legislație, prin modificarea modificărilor la Codul penal și la Codul de procedură penală, precum și, prin inițiativă legislativă, prin modificarea legilor justiției. Evident, ținta noii puteri instalate la București este desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Apoi, tot în domeniul judiciar, PNL intenționează să proroge termenul de 1 ianuarie 2020 la care se pot pensiona anticipat magistrații. Evident, acest lucru nu se poate face decât prin Ordonanță de Urgență, ceea ce contravine rezultatului referendumului organizat de Klaus Iohannis odată cu alegerile europarlamentare.

Însă o altă prioritate imediată a lui Ludovic Orban este instalarea, în cadrul Comisiei Europene, a unui comisar român, din partea PPE. Siegfried Mureșan, al cărui nume este vehiculat încă din perioada în care Guvernul Dăncilă o nominaliza pe Rovana Plumb, s-a aflat, ieri, la balconul sălii de plen a Parlamentului, când a fost acordat votul de învestitură pentru Guvernul care îl va nominaliza.

 

 

 

×