x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Priorităţile lui Boc la educaţie

Priorităţile lui Boc la educaţie

03 Oct 2009   •   00:00

Premierul Emil Boc, care deţine interimar şi funcţia de ministru al educaţiei, şi-a prezentat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Ministerului Educaţiei, obiectivele pentru perioada următoare, făcând referire, în primul rând, la pregătirea cadrului de desfăşurare a examenului de bacalaureat şi a evaluării din clasa a opta e elevilor.



"Cu privire la examenul de bacalaureat, termenul de 31 octombrie pentru postarea pe site a modelelor de subiect, astfel încât elevii să ştie la ce să se aştepte (..) un examen simplificat în raport cu anii trecuţi, în sensul că în lunile iunie, iulie vor avea doar trei probe, iar până atunci, pe parcursul anului, vor avea cele trei modalităţi de evaluare a competenţelor digitale, de comunicare în limba română şi în limba străină", a declarat Boc, citat de Agerpres.

Premierul a mai spus că în acest moment se face o analiză, în vederea stabilirii datelor optime pentru realizarea evaluărilor. "Voi avea grijă ca aceste evaluări să nu fie supraîncărcate, ci să fie în concordanţă cu nevoile reale ale elevului. La fel şi cele care vizează limbile străine, solicitând ambasadelor, pentru a vedea care certificate de limbi străine pot fi recunoscute", a mai spus el, reamintind că cele trei certificate nu presupun acordarea unei note.

Boc a menţionat că până la 30 noiembrie vor fi postate pe site modelele de subiect ce se vor afla la baza evaluării de la finele clasei a opta.

×
Subiecte în articol: politic