x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: „Am luat decizia de a flexibiliza mandatul, ţinând cont de solicitările partenerilor noştri”/ „Mandatul nostru presupune una din două variante”

Orban: „Am luat decizia de a flexibiliza mandatul, ţinând cont de solicitările partenerilor noştri”/ „Mandatul nostru presupune una din două variante”

16 Dec 2020   •   18:35
Orban: „Am luat decizia de a flexibiliza mandatul, ţinând cont de solicitările partenerilor noştri”/ „Mandatul nostru presupune una din două variante”
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE Ludovic Orban, preşedintele PNL, a făcut declaraţii la finalul şedinţei PNL. 

"Constatând că mandatul iniţial, prin care PNL a decis să desemneze ca şi candidat la funcţia de premier pe Florin Cîţu, şi candidat la Camera Deputaţilor pe subsemnatul, a generat probleme, am luat decizia de a flexibiliza mandatul, ţinând cont de solicitările partenerilor noştri.

Ca atare, PNL a decis următorul mandat. În primul rând, vom continua negocierile cu UDMR şi USR-PLUS. Obiectivul nostru e de a transpune într-o guvernare eficientă toate obiectivele din planul de guvernare prezentat în faţa românilor.

PNL, având o pondere de aproximativ 55 la sută în cadrul acestei majorităţi, consideră legitim să desemneze candidat la funcţia de premier şi candidat la preşedinţia uneia dintre camere. Mandatul nostru presupune una din două variante. Rămâne în picioare cea cu Florin Cîţu la premier şi eu la Camera Deputaţilor. Dacă nu se acceptă, acceptăm varianta în care PNL să desemneze premier şi să nominalizeze un candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Atunci, candidatul la funcţia de prim-ministru este preşedntele PNL, adică subsemnatul, iar la şefia Senatului va fi desemnat dl Florin Cîţu", a declarat Ludovic Orban

Stire initiala Liberalii au votat cu cine vor merge la negocierile cu partidele de coaliţie, dar şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

În şedinţa PNL, s-a votat, conform Antena 3, ca la negocieri să se meargă cu două variante. 

Prima este ca Ludovic Orban să fie premier, iar Florin Cîţu preşedinte al Senatului. A doua varianta este cea în care Florin Cîţu ar fi premier, iar Ludovic Orban preşedinte la Camera Deputaţilor. 

Liberalii vor merge cu aceste propuneri şi la negocierile cu UDMR şi USR-PLUS, dar şi la negocierile cu Klaus Iohannis. Rămâne de văzut care va fi reacţia partenerilor de coaliţie. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban florin citu